fbpx

Карбовски също се пусна от джипа: Пътувам по АМ „Хемус“ сякаш е 79-а година и Тодор Живков е направил първата копка

Новини
8
външна реклама

кадър и видео: Фейсбук/Мартин Карбовски

Понеже това се превръща в жанр, и аз ще правя репортажи от джипа, това обяви журналистът Мартин Карбовски, в живо включване от джипа си, подобно на тези, които прави премиерът Бойко Борисов. „Който ви казва, че има пътища в тая държава, ви лъже!“, заяви той, докато бавно напрадва в задръстване по магистрала „Хемус“ преди тунела Витиня.

Карбовски коментира също, че в седмицата пътува поне два пъти в различни краища на България и много добре знае какво е състоянието на магистралите, които са гордостта на управлението на Борисов и ГЕРБ.

външна реклама

„Тази магистрала, която се нарича „Хемус“ и е започната 1974 година, в момента е в окаяно състояние. Още съм преди тунелите, дотук имаше едно стеснение, щото някой ремонтира мост и го ремонтира с години“, емоционално коментира журналистът, който добави, че за пореден ден в събота се задръства пътя за цяла Северна България.

„Ние се опитваме да стигнем някъде и не можем да стигнем. И през цялото време ни се обяснява, че се строи, се прави, ремонтира се… И после никой не казва, че пак се ремонтира. Тези тунели на Витиня никога не са работили едновременно. Не говорим за това, че падна лампа, че уби жена, че трябваше някой да влезе в затвора, че това се забрави…“, каза още Карбовски в своя репортаж от джипа.

„Ние постоянно се намира ме в тупик, в застой, в брежневистки застой, който ни се обяснява, че е напредък. Това нещо живяхме като деца, явно ще го живее и като пенсионери. Иначе, когато някой ви каже, че много се прави, да знаете – в Хърватия направиха 2000 км пътища за четири години. Преди десетина година бях там – идеални пътища, със 150-160 може да се кара“, разказа журналистът.

„Тука продължавам аз да пътувам сякаш е 79-а година и Тодор Живков е направил първата копка! И се режат ленти, и се говори от джипа и от джипа не ви се казва истината! И това хората го преглъщат и се превръща в нерви, в застой, в спирачка на прогреса!“, заключи Мартин Карбовски.

 

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама

Господин Карбовски,сигурно сте прав за магистрала,,Хемус“,но добрече не е като магистралите в белите държави,защото сигурно щеше да прилича на централна алея в гробищен,парк като знам манталитета на малоумните български джигити,наричащи себе си водачи на МПС.Един съвет.Направете справка,колко ПТП са се случили на магистрала ,,Тракия“ от откриването и до сега.Колко мъртви,колко ранени,колко материални щети и всичко това е не защото пътя е лош,а защото шофьорите в България са кухи лейки(по-голямата част),които като се качат в колите,си мислят,че са хванали Господ за шлифера и са безсмъртни.Е не,никой не е безсмъртен.Лошото е това,че в повечето случаи загиват и страдат невинни,а тези които са предизвикали ПТПто,оцеляват.Но се лъжите жестоко,ако си мислите,че са си взели поука.Нищо подобно.Продъжават да карат пияни и дрогирани,да не се съобразяват с пътната обстановка и да препускат с несъобразена скорост,да изпреварват неправилно,навлизайки в насрещното движение,да отнемат предимството на пешеходците по пешеходните пътеки.А когато стане произшествието,най-обичат да плюят лошите пътища и да обвиняват АПИ и крадливите лоши политици,но нито веднъж досега не е излязъл някой от тях и да каже,,ВИНОВЕН СЪМ ЗАЩОТО КАРАХ ПИЯН,ЗАЩОТО КАРАХ С ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ,ЗАЩОТО НЕ ИЗЧАКАХ ПЕШЕХОДЕЦА“.И понеже се мислят за много големи тарикати,смятайки околните за балъци,които трябва да бъдат прецакани,си правят каквото си искат,не зачитайки нито правила,нито закони.Такава е тъжната и жалка истината за ситуацията по пътищата в България,господин Карбовски.

Г-н Евгени, виновни са и служителите от Пътна полиция, които са абсолютно безразлични към случващото по пътищата ни! Защо в чужбина правилата се спазват, а у нас – не? Защото няма контрол!

За Евгени- да разбирам ли ,че ако имаме пътища дупка до дупка, трап до трапа, и Хендел до йенска ,ще се трепем по малко ,та затова не заслужаваме хубави пътища?.

И за това положение, не е ли виновно правителството,
с неговите правила за движение. Защо същите тия джигити са съвсем други в съседните страни. Всичко е въпрос на контрол. И все пак, пътните катастрофи, небива да са оправдание за калпавото строителство.

Евгени. Като са ни толкова опасни магистралите дай да ги затворим. Така наречените джигити не се появяват от нищото, а се възпитават. Нарича се мутренизация на обществото и върви с пълна сила вече 30 години. С елементарни похвати можеш да контролираш едно общество. Ако някъде не се прави то е защото управляващите нямат сметка да го правят или им е наредено да създават такъв тип общество.

Евгени, този манталитет може да се излекува лесно със строг контрол, наказания глоби, затвор… тук пак стигаме до състоянието на държавата, управлението и , рушветите, корупцията и т.н.

Колко сте прости ако знаете ще се обесите поне по четири пъти.

8 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Вики от „Мастило“ – жертва на нападение в Испания

външна реклама Снимка профил ФБ Певицата Виктория Терзийска, която широката публика познава като вокалистка на група „Мастило“, стана жертва на опит за измама в Барселона, пише „Монитор„. Изпълнителката на „В ръцете ти е най-добре“ е на почивка в Испания в компанията на мъжа си – бизнесменът Петър Величков. външна реклама …

Новини
1
Politico: Процентите на ГЕРБ падат

външна реклама Кадър видео ФБ Ерозията на доверието е голяма и за това свидетелстват данните на брюкселското издание Politico, което следи обществено-политическите процеси не само у нас, но и в цяла Европа. Само преди седмица, когато у нас започнаха да излизат и първите социологически проучвания, стана ясно, че ударът за …

Новини
Нова операция на КАТ в цялата страна

външна реклама Кадър видео БНТ В ход е полицейска операция за недопускане на управление на моторни превозни средства от водачи, употребили алкохол или наркотични вещества, съобщи гл. инспектор Дамян Владинов от отдел „Пътна полиция“ – ГД „Национална полиция“. Полицейските действия ще продължат до 22 юни 2021 г. Операцията се провежда …