Каракачанов: Вотът на недоверие няма да мине, но не мисля, че правителството е стабилно

реклама

Вотът на недоверие няма да мине, но промени ще има. Това каза пред журналисти в Бургас вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, предаде Радио „Фокус“ – Бургас. Каракачанов коментира също, че една част от протестиращите знаят защо са излезли на площада и го правят с основание.

„Самият аз няколко пъти съм съобщавал пред медиите за редица проблеми, които не са намирали решение или това се е случвало бавно. Когато има протести, се получава отрезвяване на политиците и започва съобразяване със съответните искания. По отношение на оставките всички искат различни неща – едни искат оставка на правителство, а други – не. Всеки трябва да бъде чут. Правителството обаче се избира не от площада, а от парламента“, заяви Каракачанов.

В тази връзка той посочи, че след гласуването на вота на недоверие през следващата седмица ще стане ясно дали правителството се ползва със стабилност в парламента.

„Аз мисля, че вотът няма да успее. Не мисля, че правителството е стабилно. Вотът няма да мине, но промени ще има. Имам предвид не само персонални, а и промени по отношение на темите, които вълнуват обществото. Трябва да има по-голяма чуваемост към това, което обществото иска, а не само да се съобразяваме с външни партньори“, каза още вицепремиерът.

Той отчете и положителните страни на тригодишното управление като увеличението на доходите и ниската безработица до времето преди пандемията. Според него кризата е тази, която предизвиква гнева на гражданите. Красимир Каракачанов посочи, че има вероятност новият кабинетът да бъде без премиера Бойко Борисов, но уточни, че това ще стане ясно след гласуването на вота на недоверие.

„Моята оставка ще я подам, ако хората, които ръководя, сметнат, че не съм се справил като министър на отбраната“, коментира още Каракачанов.

По отношение на строежите по Черноморието, вицепремиерът заяви: „Винаги съм казвал, че дали ще е дворец, или цигански бордей, щом е незаконен, той трябва да бъде съборен. Който е нарушил закона, трябва да си носи последствията“.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Голямо отличие за Мутафчийски, стана Доктор хонорис кауза на Военноморското училище във Варна

реклама снимка: сп. „Контрафорс“ Началникът на Военномедицинската академия ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски бе удостоен с поредно научно звание – „Доктор хонорис кауза“ на Висшето военноморско училище, предаде topnovini.bg. Удостояването му е по решение на Академичния съвет на Морската академия за приноса му в развитието на образованието и медицината у нас, …

Новини
Бабикян от Отровното трио: И да направим партия, и да не направим, все ще ни ругаят

реклама кадър: YouTube/ Darik Plus Правили сме различни неща досега, за да изразим нашето недоволство от действията на правителството, обяви в ефира на „Дарик“ един от членовете на „Отровното трио“ Арман Бабикян и разказва как са се сдобили с прозвището „Отровното трио“ – много преди тазгодишните протести. Той обяви, че юли са решили …

Новини
КЗП: Не сушете маските в микровълновата и не ги правете от памперс

реклама Снимка: Pexels Съвети за изискванията към маските и методите за тяхното изпитване и ползване, представи Комисията за защита на потребителите на своя сайт. Те са изготвени на базата на стандартизационния документ за предпазни покрития за лице за  обща употреба за населението Споразумение CWA 17553:2020 „Маски за лице за населението. Ръководство за минимални …