fbpx

Калин Терзийски: Работих за малко при Слави и избягах, държеше се като говедар, не плащаше с месеци

Новини

кадри: Фейсбук/Калин Терзийски, Слави Т. Трифонов

Писателят Калин Терзийски разкри, че не помни с добри чувства периода, в който е работил за екипа на Слави Трифонов и негови подчинени. Една от основните причини е бавене на заплатите. Другата е, че не можел да понася неговия манталитет. „Когато си вече лекар, тоест имаш самочувствието на образован човек, някак ти е неприятно да си близо до някой, който се държи като говедар. Гръмогласен говедар”, това заявява бившият психиатър в интервю за „Уикенд”.

„Пишех сценарии за радиопредаване, което беше продуцирано от негови подчинени – Стефан Рядков и Евтим Милошев, доколкото помня. И имаше ужасни проблеми с плащането на заплатите. Не получавахме пари с месеци. Пряко за Слави съм работил да речем един месец в „Хъшове” и бързо-бързо избягах при Камен Воденичаров в „Каналето”. Все пак аз тогава работех и в психиатрия като лекар и ми беше достатъчно като изпитание за нервите”, разказа Калин Терзийски.

външна реклама

Той също така признава, че не таи неприятни чувства към Трифонов за това, че често е осмиван в скечове в шоуто му. „Е, Слави не ги е измислял, та да прощавам на него. А на този, който ги е писал – няма как да простя, в смисъл няма и какво – те бяха толкова слаби и глупави, че не става въпрос прощаване, а за състрадание към клетия човек”, коментира писателят.

Според Калин Терзийски хората отдавна не приемат песните на Слави Трифонов като пародия, каквито са били в началото. „Те ги пеят като химни на „българщината” , а именно на оная „българщина” – байганьовската. Докато Слави и компанията му, а е имало и има сред тях актьори и сценаристи, които искрено харесвам, та докато иронизираха и пародираха простотията – беше доста добре”, коментира писателят. Според него обаче екипът на сценаристите и самия Трифонов са спрели да пародират чалгата и истински са ѝ повярвали.

„Доколкото знам, Слави е със сериозно хронично заболяване. И ето затова и на мен ми е съвестно да се „заяждам” с него. За свое оправдание ще кажа така: „Аз се заяждам с явлението, с институцията, с властта, която той (социалното явление Слави заедно с хората около него) акумулира и налага в действие. А за самия него, доколкото човек може да се дели така на „социална” и „лична” част, ми е мъчно и изпитвам състрадание като към болен човек. Няма страдащо същество, за което да не ми е мъчно”,казва още Терзийски.

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

БТВ
БТВ „утрепаха“ зрителите си с поета на Слави

кадри bTV БТВ изненада зрителите си с доста скучно за зрителите интервю с бившия депутат от ИТН и дългогодишен сценарист на Слави Трифонов Ивайло Вълчев. В коментарите някои зрителите го определиха като „най-безсмисленото интервю, което е излъчвано в българския телевизионен ефир напоследък“. външна реклама В предаването „Лице в лице“ той …

БГ звезди
Любимата на Джино Бианкалана му каза „да“

Снимка: Джино Бианкалана, Инстаграм Риалити героят Джино Бианкалана изпитва истинско щастие в последно време. Той пусна снимка в социалните мрежи, на което се вижда как е коленичил пред любимата си Кристиана Канева с пръстен в ръка. „По дяволите! Тя каза „да“, пише към снимката двукратният победител в „Биг брадър“. Двамата …

БГ звезди
Вдовицата на Илия Павлов в опасна близост с Антонио Бандерас

Снимка: Дарина Павлова, Инстагам Дарина Павлова публикува снимка с популярния холивудски актьор Антонио Бандерас. Вдовицата на бившия бос на „Мултигруп“ Илия Павлов е постнала кадъра, за да честити рождения ден на испанеца, който навърши 62 години. Покойният й съпруг бе роден само четири дни преди Бандерас – на 6 август …

teknoloji haberlerihaberler

error: Content is protected !!