fbpx

Калин Сърменов: Театрите са едно от най-защитените пространства

Новини
1
реклама

Снимка профил ФБ

След влизането в сила на мерките от петък, затварят и всички места, където има възможно струпване на хора като кина, галерии и музеи и се преустановява провеждането на концерти до 21 декември. Като изключение са посочени театрите, които могат да продължат да работят, стига публиката да не надвишава 30% от капацитета.

„Театрите са заслужили това отношение с усилията, които са положили, за да предпазят зрителите“, коментира в „Тази сутрин“ по БТВ, директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов.

реклама

Когато през март за пръв път бяха обявени строги противоепидемични мерки, театрите също бяха принудени да затворят врати. Много хора виждат в сегашното решение на правителството да не затвори театъра някакъв нечестно предимство пред други форми на изкуство.

Театрите са едно от най-защитените пространства“, посочи той.
Публиката влиза и излиза от различни входове, задължително се дезинфекцират на входа и се сяда през място и през ред, така че разстоянието между хората е повече от метър и половина.
По-трудно е предпазването на актьорите, но според Калин Сърменов за това трябва да мислят директорите на съответните театри.
„Спасението на давещия се е в ръцете на давещия се“, каза той и обясни, че театрите са имали няколко месеца на разположение, за да помислят как да създадат възможно по-безопасна среда за актьорите.

реклама
loading...
1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Д-р Грошев: Изкарали сте Ковид, ако имате усещате нарушено обоняние, слабост, кашлица и задух

реклама илюстрация Pixabay Четири са признаците, които могат ясно да покажат, че сте прекарали коронавирус. Това заявява д-р Сергей Грошев, цитиран от zdrave.to.  Те важат особено за тези, които са изкарали леко заболяването. Според лекаря, човек лесно може да обърка настинката с коронавирус. Основни признаци на болестта обаче се запазват дълго …

Новини
Намериха 17-годишното момиче Макбуле от Нови пазар

реклама Снимка: ОДМВР – Шумен Момичето, което беше пуснато за издилване преди няколко дни е намерено. Това е 17-годишната Макбуле Ешреф. реклама Днес, 15 януари, е предадена на родителите й. Била е при нейни познати. В добро здравословно състояние е. реклама loading…

Новини
Учените откриха нов вид по-малки антитела наречени „нанотела“, ефикасни и срещу мутации на вируса

реклама Снимка pixabay „Нанотелата“, както е отбелязано в проучването, са по-малки от класическите антитела, поради което те по-добре проникват в тъканта и могат да бъдат произведени в големи количества. Авторите на статията успяват да комбинират нанотела в потенциално ефективни молекули, които едновременно атакуват различни части на вируса SARS-CoV-2, пишат MedicalXpress …