fbpx
Блиц Новини

Кадри: бТВ

Учителка се устреми към голяма печалба в Стани Богат тази вечер.

За Маргарита Иванова зрителите разбраха, че преподава в столичното 19-о СОУ „Елин Пелин“ и се занимава с калиграфия. Тя владее шрифта наречен старо уставно българско писмо и работи върху пергамент.

Маргарита започна уверено и не се затрудни с първите пет въпроса, за да стигне до първата си сигурна сума, но при този за 1000 лева реши да използва първия си жокер.

Михаил Билалов я попита: „Кой осъществява управление при една меритокрация, ако изходим от названието?“ – Възрастните, Тълпата, Способните и Народът.

Участничката се колебаеше между две възможности и затова повика на помощ своята колежка Бояна Тодорова, а от своя страна учителката по български език и литература правилно изключи народът, тъй като е избран чрез демокрация.

Маргарита пък „зачеркна“ тълпата, тъй като при нея ще има анархия и като че ли се ориентира към възрастните, но в крайна сметка маркира способните. Това даде повод на водещия да отбележи, че се „объркала“, което обаче не й е попречило да познае.

Въпросът за 1500 лева бе: „В кой музикален стил в САЩ през 80-те години на XX век избухва същинска война между Източния и Западния бряг?“, с опции Джаз, Хип-хоп, Кънтри и Рок.

Тук Маргарита автоматически елиминира втората и третата възможност и поиска 50 на 50, което се оказа печеливш ход от нейна страна, тъй като компютърът остави именно Хип-хоп и Кънтри. Последва многозначителен жест с две разперени ръце на учителката, която разкри, че се е сетила за филма „Улични танци“ и след като маркира Хип-хоп, продължи напред.

Сумата от 2000 лева бе заключена от калиграфа, а за нея Билалов я попита: „Търговията с каква стока носи голяма слава в средата на XIX в. на французина Луи Витон?“ – Бижута, Дрехи, Куфари и Автомобили.

Маргарита призна, че свързва Витон с чантите и инстинктивно заложи на куфари, уточнявайки, че не е сигурна и се доверява на интуицията си. За нейна радост това се оказа верния отговор и утре тя ще може да увеличи спечелената четирицифрена сума, като на нейно разположение ще бъде и още един жокер.

Преди нея на стола на богатството седна Тодор Николов, който реализира проекти за автоматизация на складове през фазите на планиране, инсталиране и пуск в експлоатация, и участва в аматьорски състезания по колоездене.

Билалов допълни, че Тодор идва в телевизионната игра като професионалист, без да подозира, че това ще се окаже в разрез с представянето му.

Въпросът за 1000 лева бе: „Кой герой от античността е син на Пелей и морската нимфа Тетида?“- Херакъл, Ахил, Еней, Одисей.

Николов предположи, че щом майката е нимфа, значи става въпрос за митичен герой. Той обаче не се осмели да рискува и се обади на приятел, но Снежана Коларова само промълви Апил, без да посочи отговор.

Това наложи Тодор да поиска 50 на 50 и след като останаха Херакъл и Ахил, каза, че нещо му просветнало за древногръцката епическа поема Илиада и маркира вярно Ахил.

Въпросът за 1500 лева бе: „В коя държава са най-големите вълни за сърф на европейския континент?“ – Малта, Хърватия, Естония и Португалия.

Участникът изключи първите три опции и позна, че четвъртата от тях е правилната.

Тодор заключи сумата от 2000 лева, за която бе попитан: „Как се нарича преходното състояние между сняг и арктически лед?“, с възможнности Червен сняг, Заструг, Фирн и Преспа.

След кратък размисъл и разсъждения играчът прецени да покани на сцената Атанас Атанасов, към който се обръщаше с чичо Наско, но той нямаше идея как да помогне. Все пак Наско призна, че клони към Заструг, но остави последната дума да е на приятеля му. Тодор реши да го послуша и рискува, но сбърка, тъй като верния отговор се оказа Фирн, и си тръгна с 500 лева

БТВ
Студент стигна до въпрос за голяма сума в „Стани богат“

Кадри: БТВ Силна игра в „Стани богат“ направи студентът по право Живодар Костов от Стара Загора. Неговото участие стартира още в снощния епизод, когато отговори на първите седем въпроса. Тогава обаче „изгърмя“ два от жокерите си само на един въпрос. Поради тази причина днес заключи 2000 лева като втора сигурна …

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

error: Content is protected !!