fbpx

Какво ви е необходимо, за да поддържате моравата в прекрасно състояние

Новини

Красивата морава може да преобрази вашата градина или двор. За да постигнете желания резултат, имате нужда от моторна коса или косачка. Само така ще окосите тревата равномерно. При избора трябва да се съсредоточите върху размера на площта, която ще косите. След това да изберете мощност, ширина, височина на косене. Производителите предлагат голям брой различни модели, сред които със сигурност ще намерите това, от което се нуждаете.

Независимо от размера на парцела, независимо дали е той стандартен или става въпрос за голямо пространство, винаги ще има място, където расте само зеленина. Ако не се окоси, бързо ще се превърне в гъсталаци.

Защо ви е необходима моторна коса?

Само това устройство може да отреже растителността на една и съща, дефинирана от потребителя височина, в целия обект. В процеса на формиране на покритието височината на тревата е основният параметър.

външна реклама

Така че, двусантиметрова трева е твърде къса, тя ще стане слаба, може да загине. На нейно място бързо ще поникнат плевели. Но 3 см за лятото е норма. Над 6-7 см – видът на моравата се променя. В него започват да преобладават широколистни растения, придобива различен нюанс, изглежда неподдържана.

Друго предимство на косачката е по-бързото и лесно косене.

Третото предимство, че ако изберете модел с функция за мулчиране , нарязаната трева също не трябва да се отстранява – тя ще служи като добър тор.

Класификацията опростява избора

Дори ако просто трябва да окосите трева без да мислите за естетика, можете да да изпитате всички предимства на това техническо устройство. Основното е, теренът да е равен. Като се вземат предвид нуждите на потребителите, производителите произвеждат различни видове косачки за трева. Те се класифицират според вида на използваната енергия.

Електрически – те много са популярни сред градинарите. Евтини са и работят чудесно. Дължината на кабела (40-60 м) обаче ограничава техните възможности.

Следователно тази техника може да се използва в малка площ. Може да достигне 12 декара, но на практика оптималният размер е не повече от 8.

На такава морава няма да е трудно да преместите кабела. Именно той изисква най-голямо внимание, тъй като има опасност от срязване. Иначе лесна за използване и поддръжка, има малък размер и малко тегло.

Бензинови – осигуряват свобода на движение. Те могат да се използват в големи площи до 25 дка. Такива устройства се купуват за частна къща.

В сравнение с всички други видове косачки, те са най-мощните. Те са в състояние да се справят с високи и гъсти гъсталаци. Следователно те се купуват не само за култивиране на тревата, но и просто за косене на тревата, ако е необходимо. Специален тип машина е оборудвана с бензинов двигател – челна косачка, която е предназначена за прибиране на сено.

Освен в селското стопанство, бензиновите модели са търсени и в комуналните услуги. Високата производителност на тяхната работа се осигурява не само от мощността, но и от голямата ширина на косене. С едно преминаване някои бензинови косачки обработват лента до 56 см. При косене на големи площи трябва да се предпочита самоходен модел. Разбира се, за малка морава няма нужда от такъв агрегат. Градинарите, които ценят свободата на движение, могат да изберат по-компактен модел.

Бензиновите косачки не са подходящи за работа по хълмове. Ако наклонът на повърхността надвишава 20 градуса, четиритактовият двигател ще спре. Двутактовият ще издържи наклон от 30 градуса.

Акумулаторни – представени са в малки количества, само няколко компании ги произвеждат.

По отношение на приложението те съответстват на електрическите косачки, докато имат същата независимост като бензиновите. Следователно те са идеални за косене на трева в малка площ, където има много препятствия: дървета, храсти, сгради, мебели. Няма да е трудно акумулаторната косачка да ги обиколи.

Тревата с произволна форма, както и градинските пътеки се обработват с максимално удобство. Освен това използването на такова оборудване е една от възможните опции, ако на обекта няма електрозахранване.

В зависимост от модела, едно зареждане на батерията може да коси до 300 квадратни метра. м., това са около 30 минути работа.

Механични – не се нуждаят от електричество или бензин, практически не правят шум. Предназначени са за грижа за партерна морава. Работата изисква доста усилия, особено ако тревата е мокра или висока.

Поради това те се използват в малки площи, максимум 150 квадратни метра. м, оптимално до 70 кв. м. Възможната височина на косене за механични косачки е по-малка, отколкото за останалите.

*публикация

външна реклама
БТВ
България ликува: Радослав напусна Фермата

Кадри БТВ След поредица от драматични събития и много глад, най-после стопанството на „Фермата“ се отърва от най-големия дразнител Радо, който в крайна сметка реши сам да напусне, за да запази и малкото останало достойнство у себе си. След като опита с всеки един да промени мнението му и се …

Незабавни статии
Ники Кънчев съобщи скръбна вест: Отиде си Кристи

Кадри ютуб Вестителят на хубави и лоши новини Ники Кънчев и този път остана верен на себе си и отбеляза кончината на голямата звезда Кристи Макви, вокалист и музикант от популярната рок банда Fleetwood Mac. Британско-американската рок група бе една от най-успешните групи на всички времена, продала 100 милиона записи …

Незабавни статии
Сашко заплете нова мистерия

Снимка профил ФБ Бащата на Сашко Александър Цветанов публикува последната творба на детето, която предизвика възхищение у всички. Красивата рисунка показва, че се справя наистина добре и е талантлив малък художник. Още от момента в който се почувства по-добре в болницата грабна боичките. Може би това занимание му доставя удоволствие …

error: Content is protected !!