fbpx

Как да имаме смарт климатик, без той да е смарт?

Новини
външна реклама

Наричаме един климатик умен, когато разполага с опцията да бъде управляван от дистанция. Това най-често се случва през мобилно приложение. При всички случаи смарт климатиците са с интернет връзка и дават редица предимства на своите потребители, включително:

  • Поддържане на оптимална температура в дома
  • Поддържане на тази температура по всяко удобно за вас време без значение дали сте си вкъщи
  • Възможност да намалите сметките си за ток
  • Пълен мониторинг на температурата и влагата у дома през разстояние
  • Възможност за контрол чрез гласови команди, включително и посредством модерните гласови асистенти като Alexa.

Вероятно е излишно да споменаваме, че смарт климатикът е сравнително скъпа инвестиция. Цената му е драстично различна с тази на стандартните климатици. Нещо повече – желанието да разполагате със смарт климатик точно сега, когато разбрахте известна част от предимствата му, може и да не е най-рентабилния план за подобряване на условията у дома, ако вече разполагате с климатик, особено ако сте го закупили съвсем наскоро или е на изплащане.

външна реклама

Възможно ли е при тези хипотези все пак да задоволим потребителското желание и все пак да имаме така мечтания смарт климатик? Всъщност, оказа се, че е възможно. Напълно постижимо е да имате смарт климатик, без реално той да е смарт.

За целта просто следвайте инструкциите и съветите ни, указани по-долу:

  1. Купете си преходник за смарт контрол върху наличния ви климатик. Става въпрос за малко като размер, но голямо като набор от функции и удобства умно устройство. То ви позволява да управлявате климатика си не просто по умен начин, но и през разстояние, в това число и да споделяте управлението с други членове на семейството, защото работи през мобилно приложение.
  2. В тази връзка, задължително е да имате постоянна wifi интернет връзка. В противен случай, функциите, зададени от контролера, както и възможността да сменяте параметрите на отоплителния уред ще бъдат стопирани. Разбира се, ако случайно има буря и нямате интернет, спокойно, климатикът ви ще си работи по старому, просто ще трябва да използвате доброто старо фабрично дистанционно.
  3. Ако искате допълнителни екстри като гласови команди, ще трябва да се сдобиете с гласов асистент. Лично ние ви съветваме да се спрете на Alexa. Реално погледано Amazon-ския гласов асистент е съвместим с почти всички смарт контролери за превръщане на стандартен климатик в умен.
  4. В тази връзка, имайте на предвид, че генерално почти всички климатици, създадени през последните 10 години са съвместими с първоначалното и основното за целта устройство, за което говорихме, а именно контролера.
  5. Да купиш просто едно устройство и да не го използваш в максималния му капацитет е всичко друго, но не и умно. А тук в крайна сметка си говорим за превръщане на стандартния ви климатик в умен с подобно устройство. Това, което се опитваме да ви кажем е, че задължително трябва да използвате минимум следните от многото функции за контролера на смарт климатик: график за работата на уреда (задавайте в реално време или предварително кога да се включва и изключва), сверявайте доколко инвестицията ви е удачна, като получавате редовна статистика за спестена електроенергия на даден период от време, ползване на сцена за включване и изключване, например при влизане в дома на член от семейството да се включва и при гасене на всички лампи изключване и т.н.

Смарт индустрията за умения дом, определено, може да ви даде много. Тя прави чудеса, включително и да превърне едно обикновено устройство или уред в истинска смарт екстра за жилището.

*публикация

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Пуснаха палав чат между Венета Райкова и Галин

външна реклама Снимки социални мрежи „Чакаме. И заедно ще четем моята книга “Вендета”, коментира Райкова под пост на певеца, представящ новия му проект. На тази близост се натъкна репортер на show.blitz.bg.. външна реклама Изглежда бившата водеща на „Горещо“ си е паднала по певеца, който напоследък залива социалните мрежи с голи …

Новини
Милица Гладнишка: Чувствах се самотна, спях с този и онзи

външна реклама Кадър видео Нова ТВ Малко се знае в общественото пространство за личния живот на чаровната Милица Гладнишка. Астрисата открехна завесата и сподели пред Мон Дьо и „Неделята на NOVA“ разтърсваща история за смъртта на майка си. Актрисата разкри, че майка ѝ е била много болна и е починала …

Новини
Близо 1 660 000 българи са бедни

външна реклама Снимка pixabay Ключов приоритет е и интеграцията на пазара на труда на неактивни и безработни, в това число продължително безработните. Бедните българи са 23,8 процента от населението или близо 1 660 000 души, а целта е до 2022-ра година делът им да намалее на 22,5 на сто. външна …