fbpx

Как да имаме смарт климатик, без той да е смарт?

Новини
реклама

Наричаме един климатик умен, когато разполага с опцията да бъде управляван от дистанция. Това най-често се случва през мобилно приложение. При всички случаи смарт климатиците са с интернет връзка и дават редица предимства на своите потребители, включително:

  • Поддържане на оптимална температура в дома
  • Поддържане на тази температура по всяко удобно за вас време без значение дали сте си вкъщи
  • Възможност да намалите сметките си за ток
  • Пълен мониторинг на температурата и влагата у дома през разстояние
  • Възможност за контрол чрез гласови команди, включително и посредством модерните гласови асистенти като Alexa.

Вероятно е излишно да споменаваме, че смарт климатикът е сравнително скъпа инвестиция. Цената му е драстично различна с тази на стандартните климатици. Нещо повече – желанието да разполагате със смарт климатик точно сега, когато разбрахте известна част от предимствата му, може и да не е най-рентабилния план за подобряване на условията у дома, ако вече разполагате с климатик, особено ако сте го закупили съвсем наскоро или е на изплащане.

Възможно ли е при тези хипотези все пак да задоволим потребителското желание и все пак да имаме така мечтания смарт климатик? Всъщност, оказа се, че е възможно. Напълно постижимо е да имате смарт климатик, без реално той да е смарт.

За целта просто следвайте инструкциите и съветите ни, указани по-долу:

реклама
  1. Купете си преходник за смарт контрол върху наличния ви климатик. Става въпрос за малко като размер, но голямо като набор от функции и удобства умно устройство. То ви позволява да управлявате климатика си не просто по умен начин, но и през разстояние, в това число и да споделяте управлението с други членове на семейството, защото работи през мобилно приложение.
  2. В тази връзка, задължително е да имате постоянна wifi интернет връзка. В противен случай, функциите, зададени от контролера, както и възможността да сменяте параметрите на отоплителния уред ще бъдат стопирани. Разбира се, ако случайно има буря и нямате интернет, спокойно, климатикът ви ще си работи по старому, просто ще трябва да използвате доброто старо фабрично дистанционно.
  3. Ако искате допълнителни екстри като гласови команди, ще трябва да се сдобиете с гласов асистент. Лично ние ви съветваме да се спрете на Alexa. Реално погледано Amazon-ския гласов асистент е съвместим с почти всички смарт контролери за превръщане на стандартен климатик в умен.
  4. В тази връзка, имайте на предвид, че генерално почти всички климатици, създадени през последните 10 години са съвместими с първоначалното и основното за целта устройство, за което говорихме, а именно контролера.
  5. Да купиш просто едно устройство и да не го използваш в максималния му капацитет е всичко друго, но не и умно. А тук в крайна сметка си говорим за превръщане на стандартния ви климатик в умен с подобно устройство. Това, което се опитваме да ви кажем е, че задължително трябва да използвате минимум следните от многото функции за контролера на смарт климатик: график за работата на уреда (задавайте в реално време или предварително кога да се включва и изключва), сверявайте доколко инвестицията ви е удачна, като получавате редовна статистика за спестена електроенергия на даден период от време, ползване на сцена за включване и изключване, например при влизане в дома на член от семейството да се включва и при гасене на всички лампи изключване и т.н.

Смарт индустрията за умения дом, определено, може да ви даде много. Тя прави чудеса, включително и да превърне едно обикновено устройство или уред в истинска смарт екстра за жилището.

*публикация

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
НИМХ: Утре температурите ще стигнат до 15 градуса, от неделя идва застудяване

реклама Снимка pixabay Утре максималните температури на места ще стигнат до 15 градуса, съобщават от НИМХ. В Дунавската равнина и източните райони временно ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. В планинските райони ще бъде слънчево и сравнително топло. В равнинната част от страната след полунощ и сутринта ще …

Новини
Мис България 2020 Радинела Чаушева: Затворете телевизиите за 2 седмици и ще настъпи мир

реклама Снимка инстаграм „Вместо заведенията, ще настане голям мир и спокойствие, ако затворим телевизиите за 2 седмици“, обяви Радинела Чушева, пише HotArena. реклама Подобни възгласи се чуха още през пролетта, когато хората предозираха с твърде много негативни новини по медиите. реклама loading…

Новини
Борисов нареди да се използва зимата и валежите, за да се напълнят язовирите

реклама Снимка профил ФБ   Премиерът Бойко Борисов нареди на ресорните министри максимално бързо да се свърши необходимото по напоителните системи в страната. Той е провел разширено съвещание с министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, с министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева и с министъра на …