fbpx

Кабинетът гласува пожизнените ТЕЛК-ове днес

Новини
външна реклама

Изображение Гугъл мапс

С днешното решение ще приключи сагата на хората с трайни увреждания, които са принудени на 3 години да доказват състоянието си.

Хората с необратими увреждания ще получават пожизнен ТЕЛК, без да е необходимо на всеки три години да се преосвидетелстват. Тази промяна в Наредбата за медицинската експертиза ще приеме служебното правителство днес.

външна реклама

Ще бъде променена и методиката за индивидуалната оценка на потребностите за хората с увреждания, така че да отговаря на последните промени в Закона за личната помощ. Те определят часовете лична помощ според степента на зависимост, пише Екон.

Правителството ще освободи от длъжност заместник-председателя на държавна агенция „Разузнаване“ Ангело Прокопиев. Той заема поста от 2015 година. Промени ще се направят и в управителния съвет на така наречения „Сребърен фонд“ за устойчивост на пенсионната система. По закон в него участват финансовият и социалният министър.

На президента ще бъде предложено да издаде указ за изменение и допълнение на длъжностите по въоръжените сили и националната служба за охрана, които изискват висши военни звания.

Правят се също предложения за освобождаване от длъжност и на двама офицери от висшия команден състав и за удостояване с висше офицерско звание на един военнослужещ.

Ще бъдат осигурени и допълнителни разходи по бюджетите на МС и министерствата на вътрешните работи и на образованието.

Общините ще получат средства, за да компенсират родители с деца, които не са приети в държавни или общински градини поради липса на свободни места.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
ДБ и ИБНИ ще подкрепят правителство, което да следва посоката на служебните министри

външна реклама Кадър видео ФБ Бъдещото управление трябва да се следва посоката и стандарта, който зададоха някои от министрите в служебното правителство. Това обявиха от „Да, България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ след общи консултации, посветени на бъдеща подкрепа за евентуален кабинет на ИТН. външна реклама „На тази база …

Новини
Водещата на БНТ изригна в смях пред Хаджигенов

външна реклама Кадър видео БНТ С чувство за хумор съпредседателят на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ (ИБГНИ) Николай Хаджигенов обяви в сутрешния блок на БНТ, че ще заеме поста вицепремиер по космическите въпроси. На фона на често използваната от него ирония думите му не бяха приети сериозно. Ето как приключи …

Новини
Дойче веле: Борисов обижда, защото го е страх

външна реклама Кадър видео ФБ Нервният изблик на лидера на ГЕРБ срещу Бойко Рашков може да бъде разглеждан като симптом. Агресията, включително нападателния тон, често е израз на страх, на фрустрация. Борисов вероятно усеща, че политическата му кариера е смъртно ранена и възмездие – не за безобразния му език, а …