fbpx

Ясен Петров за мача между ЦСКА и „Лудогорец: Четирима треньори гледахме един българин

Новини
външна реклама

Кадър видео Диема

Селекционерът на националния отбор по футбол Ясен Петров се пошегува с факта, че в мача между ЦСКА и „Лудогорец“ (1:1) на „Българска армия“ е имало само един българин – Иван Турицов.

„В рамките на шегата – бяхме четирима треньори и гледахме един българин в началото. За наша радост е едно момче, в което има бъдеще. Също успяха да влязат и Йомов, и Десподов през втората част и сме радостни, че те бяха едни от водещите в този двубой“, каза Петров пред „Диема спорт„.

външна реклама

Всъщност на терена бяха и други играчи с български паспорти – Вандерсон и Сисиньо, които вече имат мачове за националния отбор.

Темата за българските футболисти често се обсъжда, но остава отворена и без големи промени. Преди няколко години имаше правило отборите в първенството задължително да ползват млади български играчи, но то често беше заобикаляно и след това отпадна.

Последно от БФС обявиха, че за следващия сезон ще се увеличи броят на чужденците извън Европейския съюз, които ще могат да са едновременно на терена (от трима на петима). В същото време са предвидени и премии за отборите, използващи млади български играчи, но приходите ще са символични.

Поуки за националния отбор

Петров заяви, че пред националния отбор има много изводи от първите три мача под негово ръководство. В тях България загуби у дома от Швейцария и Италия и взе точка от Северна Ирландия като гост.

„Трябва да продължим напред и да развиваме този отбор. Най-важното е, колкото и някой да си мислят, че колективът е, ето така, то той е много ценен. Имахме три дни да съберем отбора и после влязохме в шест дни да ръководим отбора. Използвахме максимума в нашия отбор, а само Иван Караджов не взе участие, но той взе че през цялото време вдигаше духа на колектива“, каза Петров.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
НС задължи премиера да се яви и лично да представи плана за възстановяване и устойчивост

външна реклама Кадър видео ФБ Парламентът задължи премиера Бойко Борисов да дойде на следващото заседание на Народното събрание на 21 април и лично да представи плана за възстановяване и устойчивост. Мая Манолова от ИМВ внесе проекта на решение, след като стана ясно, че министър-председателят е в отпуск и няма да …

Новини
Президентът Румен Радев ще проведе консултации в понеделник с политическите сили

външна реклама Снимка профил ФБ В съответствие с Конституцията, президентът Румен Радев ще проведе консултации с представители на парламентарните групи в 45-ото Народно събрание, преди да връчи мандат за съставяне на правителство на посочения кандидат за министър-председател от най-голямата от тях, съобщи Нова ТВ.   Предвидените в Конституцията консултации с …

Новини
Тошко Йорданов по адрес на Борисов: Джипко Бибитков не дойде в парламента за пореден път

външна реклама Кадър видео БТВ С доста нападки, подвиквания и подмятания върви заседанието на НС. Най-бурни реакции предизвика точката от дневния ред за искането Бойко Борисов да се яви и да даде обяснение за Плана за устойчивост и развитие на България след коронакризата, пише Актуално. В дебата се стигна до …