fbpx

Ясен Петров, национален селекционер: В България се работи и се играе трудно

Новини
реклама

Кадър видео БТВ

На „лъвовете“ предстои участие в квалификациите за световното първенство в Катар през 2022 година. България пропусна последните 5 издания на шампионата, а сега е в група с Италия, Швейцария, Литва и Северна Ирландия. Първите мачове са през март 2021 година.

Само едно условие е поставил пред Българския футболен съюз (БФС) новият селекционер на мъжкия тим – Ясен Петров. Той е поискал заплатата му да бъде с 1000 лв. по-висока. Това заяви той в първото си телевизионно интервю след назначението си. Петров гостува в студиото на БТВ „Тази сутрин“, след като на 14 януари от централата обявиха, че именно той ще замени Георги Дерменджиев.

Стресът е част от професията. Аз обичам този адреналин, който много ми липсваше в последната година и нещо. Изключително щастлив съм, че попадам на такъв висок адреналин. Наясно съм с какво се захващам. Всичко зависи от резултатите. Когато има резултати, нещата вървят добре. Когато няма – ясно е, че ще застана отпред и ще поема отговорност. Поставих едно условие – с 1000 лв. да е по-голяма заплата. Нито едно друго условие. Всеки иска да има резултати и добро представяне. И аз искам, с мъжете, които извикахме… надявам се да са мъже, по някакъв начин да зарадваме хората, които живеят в тази страна. Те трябва да имат самочувствие, да покажат манталитет. Ще се опитаме да създадем едно настроение, да има дисциплина, трябва да е ясно какво трябва да се свърши. Ясно е, че няма много време. За 6 дни трябва да изиграем 3 квалификации, които са много сериозни, заяви Петров.

 

Петров вече е започнал да работи по селекцията, като наблюдава подготовката на родните тимове за пролетния дял от шампионата. Той разкри, че скоро ще замине и за Италия, където в Серия „А“ играят Валентин Антов и Андрей Гълъбинов.

Ще ни се наложи много да пътуваме в чужбина, да пътуваме в България, да гледаме как се представят отборите. За всеки един, който ни „бърка в окото“, е отворена вратата за националния отбор. Надявам се да бъдем затруднени в избора. В Турция наблюдавахме доста отбори. В повечето отбори играят български футболисти. В „Лудогорец“, въпреки чужденците, има българи, които се представят на високо ниво. Контролите нямат нищо общо с официалните мачове, но сме наясно със състоянието на повечето от футболистите, на които можем да разчитаме. Правим планове да пътуваме до Италия. Там има български играчи. Предполагам, че ще се срещнем и ще разговаряме. Много силно първенство е италианското и с удоволствие, когато са в добро състояние, ще разчитаме на тях. Аз съм българин и си обичам страната, и си харесвам българските футболисти. Аз искам да видим израстването на българските футболисти, да обикаляме, да видим, че някой шава, заяви той.

Петров отрече да е подвластен на мениджърски интереси при селекцията и заяви, че вярва, че и предшествениците му не са се поддавали на такива.

В България се работи и се играе трудно. Поставям се на всички колеги, които работят тук. Ние имаме свой начин на мислене. Ние сме негативно настроени, много критични, всички разбират от футбол и политика и са специалисти. Играят на игри и си мислят, че е същото да ръководиш един отбор. Не е същото. Тук работиш с живо хора. Не сме от хората, които подкрепяме. Как да нарежда някой друг? Решенията ги взимаме ние, като екип. С мен има още трима човека. Предстои ни много да обикаляме. Ние ще взимаме решенията, защото ще носим отговорността. Няма как да коментирам дали селекционерите са се съобразявали с решенията на мениджъри. Не искам да коментирам за предишните национални селекционери, защото съм убеден, че са дали максимума и са искали да постигнат резултати. Успях да говоря с голяма част от футболистите, които играят в чужбина. Всичко е много позитивно на този етап. Вратата е отворена за всеки един, който е в добра форма, каза той.

Ще съумея по най-добър начин да мотивирам нашите футболисти, които попаднат в националния отбор. Това е едно от нещата, които умея. Футболистите не трябва да се притесняват, трябва да са много мотивирани. Така го приемам – като голяма отговорност да носиш тази фланелка. За мен това не е само работа. Аз вярвам, че имаме футболисти, с които може да свършим тази работа. Не говорим само за 100% себераздаване. Те трябва да са умни. Ще се опитаме да вкараме идея. Нямаме много време. Влизаме в храма, дано имаме късмет и да се надяваме да се усмихваме, добави още националният селекционер.

Петров разкри, че е провел разговор с бившия капитан на националния отбор Ивелин Попов, който заяви в края на 2019 г., че няма да облича повече фланелката на „лъвовете“. За сега нападателят е фокусиран върху възстановяването си от тежка контузия. Представителите на щаба държат връзка и със селекционера на младежкия национален отбор Александър Димитров.

Първият мач на България под ръководството на Петров е домакинството на Швейцария от световните квалификации на 25 март. На 28 март „лъвовете“ посрещат Италия, а на 31 март гостуват на Северна Ирландия.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Едва 5-6% от жилищата в Русе имат технически паспорти

реклама Изображение гугъл мапс Според наредбата изготвянето на паспортите е за сметка на собствениците и е тяхно задължение. Целта е да се установи имат ли сградите конструктивни проблеми, каква е амортизацията им. Това са 65 хиляди са многофамилни сгради на територията на община Русе. До края на 2022 година всички …

Новини
Миро се кандидатира за пътник до Луната

реклама Снимка профил ФБ Преди дни японския милиардер Юсаку Маедзава обяви, че търси осем души, които да го придружат като първи космически туристи до Луната със „СпейсЕкс“. Ето че сред кандидатите вече има и българин. Това сподели самият той в социалната мрежа: Споделената мечта е крайно “заразна” материя… Хората, с …

Новини
Министър Ангелов: Не е логично поредно „затваряне“ на цялата страна

реклама Кадър видео Нова ТВ Той подчерта, че се очакват резултатите от изследването на 600 проби, изпратени в Германия за да е ясно каква е реалната снимка към момента. В областите с най-голям натиск върху лечебните заведения – Кюстендил и Бургас, над 90 % от пробите са с този нов …