fbpx

Яна Маринова с радикална идея за училищата: Трябва да станат като германски пансион

БГ звезди

кадри Фейсбук/Яна Маринова, bTV

Актрисата и продуцент Яна Маринова никога не се страхувала да споделя смелите си идеи и представи за обществото. Тя не е привърженик на половинчатите изказвания, дори когато са доста противоречиви, особено като се съпоставят с някои факти за самата нея.

След като много пъти е разказвала за своята буйна и на моменти проблемна младост, Яна се оказа като родител привърженик на желязната дисциплина. Тя направи публикува доста категорична оценка за това във Фейсбук. А причината за убежденията ѝ е собствения ѝ син Никола, от който тя изпитва огромна гордост.

Яна Маринова пусна видео, в което синът ѝ предава на деца в училище в Африка, където вероятно е като доброволец.

Актрисата признава, че за оформянето на Никола като личност има преди всичко училището. Той е учил в Германия в пансион, докато родителите му са си живели в България. Ето кое най-интересното, което споделя Маринова по този повод:

„Винаги ми е правило най-силно впечатление, че дисциплината е желязна, а някои от учителит бяха на по двайсетина години, с умения, знания, хъс и увлекателни истории за разказване. И ако ученик им говори неуважително – наказва се с предупреждения, които при неспазване водят до изключване. Това не означава да не можеш да спориш с учителите си по предмета или морален казус, но само с издържани аргументи и поведение. За употреба на наркотици учениците биват изгонени без никакво предупреждение. За употреба на алкохол и неподобаващо поведение – съответните наказания, водещи до повтаряне на годината и т.н.

 И всичко това в демокрация, не в комунизъм.“

Яна Маринова споделя, че мечтае и българските училища да са такива. По реакцията на феновете ѝ личи, че много от тях напълно споделят мнението ѝ.

Блиц Новини
Ники Кънчев си намери майстора в „Стани Богат“

Кадри: бТВ Ники Кънчев е известен с хапливия си език и с това, че често поставя гостите си в неудобни ситуации, но ето че тази вечер и той си намери майстора. Водещият на „Стани Богат“ бе поставен на място от лекар, и то в момент, в който ни най-малко го …

Блиц Новини
Алекс Сърчаджиева съжали пред Деси Стоянова, че изтървала Сашо Кадиев

кадри bTV Сашо Кадиев само за малко отсъства от ефира на bTV след спирането на хитовото предаване „Кой да знае?“. Той се завръща в новото семейно шоу „Аз обичам България“, но този път като капитан на отбор. Часове преди излъчването на първия епизод на играта, две телевизионни водещи – Деси …

Блиц Новини
Конспирация по БТВ: „Ергенът“ клати държавата

кадри bTV Водещите на „Тази сутрин“ Златимир Йочев и Мария Цънцарова лансираха в ефир конспиративна теория за връзката на риалитито „Ергенът“ със ситуацията в държавата. „Когато започне „Ергенът“ или навлезе в по-решителна фаза, в България стават политически сътресения“, така обобщи наблюденията си сутрешното дуо. „Я меморандуми, я арести…“, това коментира …

error: Content is protected !!