fbpx

Изследване сочи: Повече слънце – по-ниска смъртност от Covid-19

Новини
външна реклама

Снимка pixabay

„Връзката между смъртността от COVID-19, сезона и географската ширина е доста поразителна; тук предлагаме алтернативно обяснение на това явление.  Излагането на слънце може да намали смъртността от COVID-19 независимо от витамин D“. До този извод са стигнали група учени, които анализират връзката между UVA облъчване от слънцето и смъртните случаи от Ковид.

Данни от силно засегнати страни като Великобритания, Италия и САЩ показват, че по-слънчевите райони „са свързани с по-малко смъртни случаи от COVID-19“ според учени от Университета в Единбург, съобщава ДПА, цитирана от news.bg.

външна реклама

Публикувано в British Journal of Dermatology, изследването посочва, че „по-високата експозиция на UVA (ултравиолетово A облъчване) е“ свързана с по-ниска специфична смъртност от COVID-19″.

Екипът е сравнил смъртните случаи, свързани с COVID-19 в САЩ от януари до април 2020 г. с UV нивата за почти 2 500 американски окръга, преди да повтори методологията за Великобритания и Италия.

Трите страни отчитат едни от най-високите в света бройки на починалите, свързани с пандемията както на глава от населението, така и в абсолютен брой, въпреки че смъртността е намаляла значително през летните месеци.

Повечето страни в Азия и Африка съобщават за относително малко смъртни случаи на глава от населението през цялата пандемия.

 

Изследователите заявиха, че са контролирали възможното въздействие на витамин D, който е масово цитиран като инхибитор на COVID-19 и се нарича „слънчевият витамин“ заради това, че човешкото тяло произвежда повече от него, когато кожата е изложена на слънчева светлина.

 

Други скорошни открития придават тежест на теорията, че времето, прекарано на открито, намалява вероятността от заболяване от COVID-19.

Ирландските здравни власти заявиха в понеделник, че само 0,1 на сто от всички случаи на коронавирус в страната могат да бъдат свързани с активност на открито, голяма част от която обаче е забранена в рамките на настоящата трета пандемия.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Ако властите позволят, ще пуснат 10 000 зрители на мача за Купата на България

външна реклама илюстрация Pixabay От ПФЛ обмислят да пуснат поне 10 000 зрители на Националния стадион за финала за Купата на България на 19 май между ЦСКА и Арда. За целта обаче е необходимо държавните власти в лицето на здравното министерство да позволят завръщането на публика на трибуните, съобщи Gong.bg. …

Новини
Томислав Дончев: Може да не ми е дошло времето да съм премиер. Или да е минало

външна реклама кадър bTV Проектокабинетът на ГЕРБ е готов, ще е ясен след няколко дни. Съставът на този кабинет ще бъде знак, че партията е в състояние да се обновява и да има нови лица, което е важно, заяви Томислав Дончев, заместващ премиера в оставка по bTV.  Може да не …

Новини
Д-р Симидчиев: Два пъти по-бавно върви ваксинацията на България в сравнение с другите страни

външна реклама кадър БНТ Броят на диагностицираните с COVID-19 е по-голям, проблемът не е решен. Два пъти по-бавно върви ваксинацията на България в сравнение с другите страни. Ваксините са единственият начин, по който устойчиво можем да решим проблема. Необходима е устойчива ваксинация на най-рисковите групи. Това заяви председателят на здравната …