fbpx

Из книгата „379 дни с Милен Цветков“: Той преговаряше с телевизията на Слави Трифонов

Новини
външна реклама

Снимка профил ФБ

С Милен имахме уговорката да ми гостува във „Вечерното шоу на Слави Трифонов“ в понеделник вечер. Поканих го да говорим за свободата на словото, особено в тази извънредна ситуация“, написа Трифонов във Фейсбук на 20 април 2020 г.

Биографичната книга „379 дни с Милен Цветков“ на Милена Иванова вече е факт. Част от неизвестните на обществото истории около журналиста е, че той преди смъртта си е преговарял с телевизията на Слави Трифонов и с „Евроком“, предаде Блиц.

външна реклама

Дамата, която работи като нумеролог, разкрива, че приживе Милен се е чувствал предаден от колегите си и е бил наранен, че голяма част от тях не са му вдигали телефона.

В книгата се посочва, че Цветков е страдал много, защото много от приятелите му не изпълнили обещанията си, че ще го поканят на работа, а вместо това му обърнали гръб, а някои от тях преминавали на другия тротоар, когато го виждали из улиците на София.

Кървава диря в душата му оставила и подлата постъпка на Дани Петканов, който не намерил сили да му каже, че отива да се изявява в bTV. Петканов не отговарял на мобилните позвънявания на Милен Цветков, който го приел като собствен син и го учил на житейски правила. Милен бил скептичен, че след недостойния номер на Дани двамата някога щели да се видят.

Единственият светъл лъч на Милен била любящата го Милена, както и обстоятелството, че след повече от година чакане при него пристигнала оферта за работа от телевизия „ТВ 1“, където да участва като водещ на токшоуто „Алтернативата“.

Това на практика означава, че Милен не е получил покана за работа нито от 7/8, нито от „Евроком“.

По ирония на съдбата, обаче Милен е трябвало да гостува в предаването на Трифонов ден след като загина в жестока катастрофа до мол „Парадайз“.

„Прибирах се късно вечер вкъщи и си пусках точно това предаване. В 00:00 часа. Милен беше натикан в този късен час, но въпреки това хората го гледаха. Гледах го и аз. Почти всяка вечер.

Защото Милен правеше теми, които другите публицистични предавания не смееха да направят. То не че е имало и много други публицистични предавания…Всъщност, „Часът на Милен Цветков“ беше едно от малкото такива предавания. В 00:00 часа.
Милен беше различен, беше обективен, беше човек, който живо се интересуваше „Какво става?“, и най-важното – беше свободен.

 

В своята книга, Милена Иванова описва и как Милен Цветков е намерил в нейно лице спокойствие, любов и грижа, които през последните години много са му липсвали.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Предупреждение за високи температури днес

външна реклама Снимка pixabay Половин България е с предупреждение за адска жега. Температурите ще доближат на места до 38 градуса. Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде предупреждение от първа степен – жълт код, за опасност от високи температури за 12 области от Западна и Централна България. външна реклама …

Новини
Банките в България премахват срочните депозити

външна реклама Снимка вихрогон.бг Депозитите на хората се превърнаха в разход за банките. Старото правило „Бели пари за черни дни” по време на криза доведе до сериозен ръст на депозитите през пандемичната 2020 година. Само за година спестяванията на домакинствата са нараснали с 12 % – до 63,5 млрд. лв. …

Новини
Николай Малинов: Всичко, което имат, са едни голи обвинения

външна реклама Кадър видео Нова ТВ   „Щом ще играем на карти, добре. Ще видим на какво ще заложат. Всичко, което имат, са едни голи обвинения, без нито един факт. Аз никога през живота си не съм имал достъп до секретна информация, за да мога да я получа отнякъде и …