Кадри Нова ТВ
Ивановден е на почит в много български домове. Това е денят на Св. Йоан Кръстител, който предрича идването на Иисус Христос и дава Свето кръщение (Богоявление) в река Йордан. Иван е едно от най-често срещаните български имена, затова и традициите са много стари.
Името означава „Божия благодат“, символ е на вярата, националния дух, патриотизма и българщината. Затова е и толкова тачено в цяла България.
Шеф Иван Манчев е един от армията ивановци, които празнуват и за този повод е решил да посрещне гостите си с традиционна шкембе чорба.
Подготвил съм любимата на голяма част от българите шкембе чорба. Рецептата я знам от моята майка, която я приготвя превъзходно. Българите си обичат традиционното и си го търсят, затова и тези ястия са толкова популярни.
Шеф Манчев е показвал правилният път в професията на не един или двама мераклии да се занимават с ресторантьорство.
Аз от 10 години обяснявам как човек първо трябва да има изградена концепция за това, което иска да прави. Много бъркат точно в това и влизат в един безкраен хаос. Меню дебело колкото книга не носи нищо положително за заведението и клиентите му.
Трябва да има качество, ниво, лично отношение към всичко, с което се захванеш. Не трябва да се стои на едно място, човек трябва непрекъснато да се развива.
За промените, които непрекъснато настъпват, дори и в неговия бранш шеф Манчев коментира:
Хората живеят много забързано и напрегнато. Живеем по нов начин и например нямаме някой,който да стои в къщи и да ни приготвя вкусна храна. Затова се прибягва до онлайн поръчките, особено през седмичните работни дни. И тук критериите за качество са се повишили, хората са по-взискателни и трябва да можеш да отговориш на желанията им.
За себе си пожела да бъде здрав, да има много работа, развитие и перспектива през новата 2024 година.