Кадър видео БТВ
Едно от любимите лица на екрана безспорно е Иван Звездев. Вече 20 години той показва, как да се приготвят любими български ястия.
Звездев се храни и готви според сезона и съветва хората да ползват сезонни продукти, които са най-полезни тогава, защото са расли когато им е времето. За зимата готвача препоръчва киселото зеле и туршиите, които за богати на витамини и фибри за разлика от „пластмасовите“ домати, изкуствено порасли и узрели. Всеки плод или зеленчук си има сезон и силата му е тогава.
„Едно кисело зеле, праз, ряпа, морков, цвекло, това са зимните продукти през зимата са любими, а пролетта не може без прясна коприва, зелени чесън и лук, салати и репички, после идват печените чушки, а есента е най-богата.
Впрочем така се храни българина на село, който си произвежда продукти и цяла зима консумира храни, направени от продукти, когато са били в силата си.