fbpx

Иван Иванов, КЕВР: Няма да има рязко поскъпване на тока

Новини
външна реклама

Снимка pixabay

„Парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън“ поиска това изслушване на КЕВР заради огромната тревога от предстоящото от 1 юли увеличение на цената на парното и на тока. Също така и приемането на бизнесплановете на ВиК дружествата, които ще определят цените на водата за следващите пет години“. Това обясни Мая Манолова пред депутатите, пише Стандарт.

Няма да има рязко поскъпване на тока, обеща в парламента шефът на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов.

външна реклама

Манолова представи пред депутатите високите увеличения, които искат топлофикациите от юли. Те достигат до над 100%.

„В досегашната си работа КЕВР не даде ясен знак, че може да осигурява баланс между интересите на потребителите и на енергийните дружества“, каза още депутатът.

Като пример Манолова посочи намалението на цената на газа, след като беше постигнато споразумение с „Газпром Експорт“.

Председателят на КЕВР обясни от парламентарната трибуна как работи енергийния регулатор.

„Това е утвърдена практика. Всяка година енергийните дружества предлагат големи повишения, някои твърде странни, но КЕВР ги приемат единствено като информационна база по един напълно критичен начин. Защитаваме обществените интереси без да фалират енергийните дружества“, обясни Иван Иванов.

Иванов припомня, че миналата година топлофикациите са поискали средно повишение от 41%, а на тока 21%. Комисията е отхвърлила всички тези искания. Повишението е било с 3% вместо това.

„Предупредили сме дружества, че по никакъв начин разходи, които не са били необходими, няма да бъдат признавани“, каза още Иванов. И увери, че няма да има рязко повишаване на цената на природния газ, тока и парното.

Опасения, че може да има повишаване на цените изрази и енергийният експерт Иван Хиновски, депутат от „Има такъв народ“. Според него има заплаха за финансовото състояние на българската енергетика.

„Популизма в българската енергетика е изключително вреден, не само за енергетиката, но и за цялото стопанство“, отговори Иван Иванов.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Пуснаха палав чат между Венета Райкова и Галин

външна реклама Снимки социални мрежи „Чакаме. И заедно ще четем моята книга “Вендета”, коментира Райкова под пост на певеца, представящ новия му проект. На тази близост се натъкна репортер на show.blitz.bg.. външна реклама Изглежда бившата водеща на „Горещо“ си е паднала по певеца, който напоследък залива социалните мрежи с голи …

Новини
Милица Гладнишка: Чувствах се самотна, спях с този и онзи

външна реклама Кадър видео Нова ТВ Малко се знае в общественото пространство за личния живот на чаровната Милица Гладнишка. Астрисата открехна завесата и сподели пред Мон Дьо и „Неделята на NOVA“ разтърсваща история за смъртта на майка си. Актрисата разкри, че майка ѝ е била много болна и е починала …

Новини
Близо 1 660 000 българи са бедни

външна реклама Снимка pixabay Ключов приоритет е и интеграцията на пазара на труда на неактивни и безработни, в това число продължително безработните. Бедните българи са 23,8 процента от населението или близо 1 660 000 души, а целта е до 2022-ра година делът им да намалее на 22,5 на сто. външна …