fbpx

Ивайло Мирчев, ДБ: Третият мандат зависи ИТН

Новини
външна реклама

Кадър видео БНТ

Дали Народното събрание ще състави управление сега, зависи от ИТН, а третият мандат зависи от връщане на масата за преговори и подписване на коалиционно споразумение. Това заяви депутатът от ДБ Ивайло Мирчев пред БНТ.

До петък Радев трябва да връчи третия мандат, за да се разберат обаче трябва ИТН да се върне на масата на преговорите. За ДБ няма проблем да отиде на избори, партията е в добра кондиция, но има нужда от спокойно управление заради ковид и икономическата криза.

външна реклама

Няма разговори по темата обаче, съобщи той. Но това споразумение трябва, за да може ГЕРБ и ДПС да бъдат държани далеч от властта. Трябва да бъде отправена покана към успешните министри от служебното правителство, този път обаче Мирчев отказа да ги спомене, загатвайки, че вече са споменавали имена. Очевидно този парламент не е достатъчно хомогенен, за да може да излъчи спокойно и дългосрочно правителство, коментира още депутатът.

 

Ако ИТН не са съгласни на коалиционно споразумение с ДБ, да се държи ДПС и ГЕРБ далече от властта, да се направят промени в Конституцията, се притеснявам, че няма да има правителство или поне няма да е с участието на ДБ, категоричен бе Ивайло Мирчев.

Изборите са възможни, но на ход е ИТН, ако се направи ясно коалиционно споразумение, правителство ще има. На ход са хората на Слави Трифонов, обяви още той.

Той не пожела да каже кой е кандидатът им за президент, но не се обсъжда възможност да се подкрепи за поста Румен Радев.

Относно темата за подуправител на БНБ, той заяви, че не трябва сега да се сменя управителят на БНБ. Това е едно НС, което не може да роди управление. Има много по-важни задачи от това да се избере нов управител на БНБ – а те са са актуализация на бюджета, компенсации за бизнеса и нормативни мерки, с които да не се загубят служителите, добави Мирчев.

Той все пак добави, че имена за нов управител не са коментирани, но неговата фигура е важна, защото е ключов за влизането в Еврозоната.

ИТН ще работят за забавяне на влизането на страната в Еврозоната, за ДБ това е неприемливо, ние искаме максимално бързо да се приеме еврото, поясни той. На второ място ключовата роля на управителя на БНБ е относно списъка „Магнитски“. Финансовият министър каза, че ще има нов такъв с нови лица, близки до управлението на ГЕРБ, категоричен е още Мирчев. По думите му големият проблем е как България последните години не е видяла, че „с Пеевски и Божков има проблем“.

По инициатива на ДБ има комисия за списъка „Магнитски“, тази седмица ще има изслушване и в нея ще се обсъжда именно това – защо САЩ продължава да дава информация за това, припомни той.

Демократите ще изчакат да мине процедурата за управител на БНБ в пленарна зала, „те имат кандидат“, но са категорични, че смяната не трябва да е сега.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Димитров, КНСБ: Цените на парното ще нараснат двойно

външна реклама Кадър видео Нова ТВ Ръст на цените и на пазара на тока ще продължи и през следващите месеци. Необходими ли са спешни мерки и какви трябва да са те? Колко време ще продължи инфлацията? В „Твоят ден“ по Нова ТВ темите коментират Пламен Димитров от КНСБ и Васил …

Новини
Христо Гърбов засече Сашо Кадиев в ефир: Защо не се изслушваме?

външна реклама кадри bTV Водещият на „Преди обед“ Александър Кадиев изнемогва да води сам предаването при отсъствието на болната му колежка Десислава Стоянова. Доста нервен, дори задъхан, и тази сутрин той се опита сам да се справи с трудната задача. Това доведе до неловка ситуация с актьора Христо Гърбов, който …

Новини
Математикът Витанов: Заплахите за живота ми продължават

външна реклама Кадър видео Нова ТВ „Искам да кажа на младите си колеги, които ще правят анализи и прогнози – внимавайте много. Първите 2 седмици ще чакат да се провалите. Ако това не се случи, ще започнат да ви хейтят. Когато видят, че продължавате да не се проваляте, ще започнат …