fbpx

Ивайло Калфин: Очаква се безогледно харчене, ще кажат после оправяйте се

Новини
реклама

Кадър видео БТВ

Очаква се едно безогледно харчене на пари до края на годината, каза Ивайло Калфин, който бе гост в предаването Тази сутрин по БТВ. „Ще кажат после – се оправяйте, това никой до този момент не си го е позволявал“.

Той е притеснен и от това как ще завърши бюджета тази година, при положение, че се предвижда 5 млрд.лв. дефицит. Това означава, че в следващите месеци ще се излеят някакви огромни пари неясно къде, заяви Калфин и постави акцент върху това, че харченето е безцелно и без ефективност.

Той посочи, че в Европа първите месеци на пандемията са се изливали големи пари на калпак, доколкото у нас това не се е случило. Сега обаче въпреки че харченето продължава, то е целенасочено и с аргументация – отново различно в Европа и у нас. Като пример той посочи държавната помощ за автоиндустрията в Германия, която ще съживи редица други бизнеси около себе си.

реклама

Парите ги има, не е проблем, че се харчат, проблемът е за какво ще се харчат, въпросът е в капацитета на харчене, подчерта Калфин.

50-те лв. месечно за пенсионерите е очевиден подкуп на гласоподаватели, заяви Ивайло Калфин. Ако аргументацията е, че това е сумата, която средно пенсионерите дават за лекарства, защо просто те да не плащат за лекарства, а тези суми да се поемат изцяло от Здравната каса и лекарствата да станат безплатни. Едновременно с това се разбърква пенсионната система.

Работата на държавата е да предоставя социални услуги, а не да раздава пари и да обяснява по три пъти месечно как са дадени, посочи още Калфин.

Тези средства се дават неправилно, несправедливо и без ефект. Надявам се хората да не бъдат подкупени. Според Калфин правителството се опитва да създаде „стокхолмски синдром“ у гражданите с изливането на калпак, така че да внуши, че ако на власт дойдат други, няма да има такива пари. Ивайло Калфин се надява българите да не се поддадат.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Катастрофира един от представителите на Отровното трио

реклама Кадър Отровното трио Катастрофирал е един от представителите на Отровното трио. Колата на проф. Велислав Минеков от „Отровното трио“ е пострадала при катастрофа в Луковит, съобщи адв.Николай Хаджигенов в социалната мрежа. „На път за Русе спряхме на пешеходна пътека в Луковит, което явно е непознато действие в района, следствие …

Новини
Андрей Райчев: Борисов се върна в диалога на хората и може да е отново номер 1 на изборите

реклама кадър БНТ Властта издържа на много тежък натиск и в момента хората не повишават опозиционните си настроения, включително с приемането на сегашното триседмично затваряне, което на по-ранен етап нямаше как да се случи. „Борисов с инстинкта си на политическо животно прецени, че има нов етап, че това ще се …

Новини
Бабикян от „Отровното трио“: Да се делим на леви и десни е малоумие, срещу нас има престъпна група във властта

реклама кадър и видео: YouTube/ЕвроДикоФ “Срещу нас има организирана престъпна група, която е във властта. Това налага и ние да сме организирани. Насила ни принудиха да участваме във второто полувреме на срещата – изборите. Ще свършим работата докрай“, това заяви PR-специалистът Арман Бабикян в предаването “ЕвроДикоФ“ по ТВ Евроком. “Борисов …