fbpx

Италия: Пускаме хапче срещу Ковид, с което излекуваха Тръмп, през април

Новини
реклама

Снимка pixabay

Става дума за лекарство, с което е лекуван в САЩ бившият президент на страната Доналд Тръмп, но което не е сложен „коктейл“ от антитела, като неговото. А става въпрос за един единствен, но ефикасен „целеви килър“, способен „да резне“ познатите от изображенията на коронавируса „червени пробивни глави“.

Още два месеца и Италия ще има изключително качествено лекарство срещу „Ковид-19“, което може дори да обезсмисли ваксините срещу коварната зараза. С тази добра новина и за италианците, и за всички хора по света, се похвалиха изследователите и лаборантите от намиращата се в град Помеция южно от Рим модерна фабрика на фармацевтичния гигант „Menarini Biotech”, предава Монитор.

В момента са в ход клиничните изпитания на медикамента, който би трябвало да бъде готов за одобрение от здравните власти в средата на април, а след това ще започне и масовото му производство.

Както обясни на в. „Кориере дела сера“ шефката на водещото научно-изследователско звено на комплекса в Помеция – Ариана Алоизио, илачът-трепач на коронавируса е създаден на основата на моноклонирани антитела. Какво означава това? Казано с прости думи, работещите по проекта над 100 души са изолирали антитела от кръвна плазма на излекувани от „Ковид-19“ и придобили висока имунна защита лица.

След това добитият материал е клониран в изкуствена среда, така както е процедирано при създаването на лекарствени препарати срещу други опасни заболявания, а резултатът е очерталата се възможност за промишлено производство на желания медикамент.

 

Освен това лекарството на учените глави от Помеция ще се инжектира лесно мускулно, съхранението му е възможно в обикновен хладилник, въобще не е проблемно и неговото транспортиране.

Що се отнася до отговора на въпроса дали препаратът ще обезсмисли ваксините, Ариана Алоизио не дава утвърдителен отговор, но подчертава, че те са призвани преди всичко да накарат човешкия организъм да произведе имунни антитела срещу коронавируса.

Нещо, което може и да не се случи, докато разработеното от дамата-учен и екипа й лекарство срещу „Ковид-19“ вкарва тези антитела в организма готови и целево, след което да се включват веднага в неговата защита. Като нямат предпочитание за възрастта на пациента и не се интересуват от неговия пол, общото му здравословно състояние, наличието на алергии и т.н.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Едва 5-6% от жилищата в Русе имат технически паспорти

реклама Изображение гугъл мапс Според наредбата изготвянето на паспортите е за сметка на собствениците и е тяхно задължение. Целта е да се установи имат ли сградите конструктивни проблеми, каква е амортизацията им. Това са 65 хиляди са многофамилни сгради на територията на община Русе. До края на 2022 година всички …

Новини
Миро се кандидатира за пътник до Луната

реклама Снимка профил ФБ Преди дни японския милиардер Юсаку Маедзава обяви, че търси осем души, които да го придружат като първи космически туристи до Луната със „СпейсЕкс“. Ето че сред кандидатите вече има и българин. Това сподели самият той в социалната мрежа: Споделената мечта е крайно “заразна” материя… Хората, с …

Новини
Министър Ангелов: Не е логично поредно „затваряне“ на цялата страна

реклама Кадър видео Нова ТВ Той подчерта, че се очакват резултатите от изследването на 600 проби, изпратени в Германия за да е ясно каква е реалната снимка към момента. В областите с най-голям натиск върху лечебните заведения – Кюстендил и Бургас, над 90 % от пробите са с този нов …