fbpx

Историята на мъж, търсещ работа, трогна хиляди за часове

реклама

Снимка на мъж с табела в ръка с надпис „Търся работа“ трогна хиляди и за броени часове обиколи социалните мрежи. Пътят от дома до улицата за него се оказал кратък. Божидар Димитров имал съпруга, деца и дом. След като се развел, оставил всичко за тях и започнал да гради нов живот. „Останах без работа, а после и без квартира. Повишиха цената на наема ми от от 250 на 380 лв. и така останах на улицата“, разказва той в репортаж на Нова ТВ.

15 дни рухнала сграда в София е негов дом. Макар да живее на открито, спретнатият му вид впечатлява. Опитал отново да е човек. Отишъл в социален дом и издържал само ден. „На обяд дават по един сандвич, вечерта – по един сандвич, а на сутринта глад и съветска музика. А и да стоя по цял ден без работа, няма да стане“, казва Димитров.

Затова написал „Търся си работа“ върху картон и излязъл на булеварда. Сред погледите на безразличните, среща този на Пламен. „Вчера, докато карах колело, видях човек с табела. Не се замислих, говорих по телeфона. Разпитах го, за да видя каква е историята му. Извадих от джоба си 5-10 лева, но той отказа категорично да ги вземе. Иска работа, не иска пари“, коментира Пламен Петков.

„Предложи ми – аз отказах. Не мога да взимам пари така, може да има и той нужда от тях. Просто не си заслужава“, казва Божидар Димитров.

Той обаче се съгласява Пламен да му направи снимка, която да публикува като обява за работа в социалните мрежи. За часове – стотици предлагат помощ. Така, от тази сутрин, Божидар вече има подслон, прехрана и така жадуваната работа. Предложила му я е Габриела. „Работата му е свързана с обща работа в градина. Портиерска работа е, лека работа. Трудно е да вземеш човек от улицата, но точно в това се изразява и доброто. Трябва да поемаме такива рискове, да вярваме, че хората са добри и да се опитаме да им помогнем с каквото можем“, категорична е тя.

И макар да нямал нищо до тази сутрин, Божидар също помагал на безмълвните си нови приятели. „Намерих си по контейнерите чипс, вода, кебапчета и кюфтета. Дадох на кучето. Храня и един таралеж, той е с много малки. Обичам животните“, разказва той.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
„Телеграф“: Таня Боева стана първата поп фолк звезда с пенсия от Министерството на културата

реклама снимка: Фейсбук/Таня Боева – Официална страница Изпълнителката Таня Боева влезе във втория списък с награди за принос в изкуството на Министерството на културата, които в гилдията наричат пенсии. Тя си заслужи място в него като лауреат на конкурса за млади изпълнители на „Златният Орфей“ през 1995 година с „Космичен …

Новини
1458 човека официално са станали българи от началото на годината, повечето са от Северна Македония

реклама снимка „Вихрогон“ 1458 души са получили българско гражданство за първите два месеца на тази година, съобщиха от Комисията по българско гражданство към вицепрезидента. Най-много български паспорти са получили граждани от Република Северна Македония, предаде БНР. От началото на годината  е възстановено гражданството на 231 души, 7 са освободените от …

Boryana_Kalejn_Actualno
Новини
След златния медал в Москва гимнастичката ни Боряна Калейн мечтае за олимпийска титла

реклама кадър: Actualno.com Искам да спечеля златен олимпийски медал и както този в момента седи на мен, дай Боже, да ме видите по същия начин и август месец след Олимпиадата в Токио, това каза в интервю за  Actualno.com 20-годишната Боряна Калейн, която заслужено грабна златния медал във финала на бухалки …