fbpx

Инвеститор спря тока и водата на цял комплекс с българи и чужденци в „Слънчев бряг“

Новини
външна реклама

Кадър видео Нова ТВ

Стотици българи и чужденци в Слънчев бряг останаха без вода и без ток, след като инвеститорът закри партидите. Пред Нова телевизия собственици на апартаменти споделиха, че са изрядни платци, но от осем дни мизерстват на сухо и на тъмно. Инвеститорът Любомир Гахтабов пък заяви, че задълженията им до 30 април са в размер на 29 086 евро.

„Той е оставил на сухо и на тъмно хората от трите сгради, в които живеят много българи и чужденци. Някои от тях са там целогодишно“, каза водещият на „Здравей, България“ по Нова ТВ Виктор Николаев.

външна реклама

Във всеки един от трите блока има по 54 апартамента, уточни репортерът Цеца Алексова.

Сред собствениците на апартаментите има британци, израелци, германци, руснаци и българи.

„Водата е спряна, защото инвеститорите твърдят, че сметките не са платени. Не е така. Платили сме всичко“, каза един от собствениците на апартаменти.

„Ние плащаме всичко. През 2018-та плащахме на 100 процента всичко, а през следващата давахме по-малко, защото и обслужването е съкратено. Не знам защо останахме без вода“, сподели рускиня, която от няколко години живее в Слънчев бряг.

„Сумата за март е само 75 евро. Не знам защо администраторката не е приела парите за потреблението на вода. Всички сме изрядни. Плащаме редовно, а не получаваме добро обслужване. До 2018-та, когато комплексът се обслужваше от „Диневи груп“, всичко беше наред. Хората бяха доволни. Сега за едни душове молим от три години. Попитайте инвеститора за какво плащаме“, каза друга от собственичките на апартаменти в комплекса.
Задълженията на собствениците на апартаменти само за 2020 г. са в размер 29 086 евро, каза инвеститорът Любомир Гахтабов

„Изненадан съм от това, което хората казват. Задълженията само за 2020 г. са в размер 29 086 евро. Основната причина, да не са събрани парите, е че хората нямат разписани договори с фирмата, която изпълнява поддръжката”, каза инвеститорът Любомир Гахтабов.

Заради липсата на договори, собствениците на апартаменти съвсем безцеремонно заявяват на мениджмънта на комплекса, че не знаят защо дължат тези пари, добави той.

Нямаме подписани договори, защото първо трябва да бъдат обсъдени, каза един от собствениците на апартаменти, каза друг от потърпевшите.

„Води се обсъждане от началото на годината. То е публично и е качено в специална Фейсбук страница, в която са включени всички собственици“, отговори Гахтабов.

„Трябва поне 90% от собствениците да подпишат договорите, за да продължи поддръжката и да се изчистят задълженията от миналата година“, добави той.

„Комплексът е наша собственост и ние държим да си я запазим. Обслужването зависи от платените такси. Няма как като е на 50% да има петзвездно обслужване“, коментира инвеститорът.

„Абсолютно робство е да инвестираш в такъв имот с поддръжка. Винаги възниква конфликт и не можеш нищо да направиш, ако останеш без вода и ток. Ключът е в инвеститора. Не може да смениш фирмата“, коментира Виктор Николаев.

Не си купувайте имоти в такива комплекси, призова той.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Вики от „Мастило“ – жертва на нападение в Испания

външна реклама Снимка профил ФБ Певицата Виктория Терзийска, която широката публика познава като вокалистка на група „Мастило“, стана жертва на опит за измама в Барселона, пише „Монитор„. Изпълнителката на „В ръцете ти е най-добре“ е на почивка в Испания в компанията на мъжа си – бизнесменът Петър Величков. външна реклама …

Новини
1
Politico: Процентите на ГЕРБ падат

външна реклама Кадър видео ФБ Ерозията на доверието е голяма и за това свидетелстват данните на брюкселското издание Politico, което следи обществено-политическите процеси не само у нас, но и в цяла Европа. Само преди седмица, когато у нас започнаха да излизат и първите социологически проучвания, стана ясно, че ударът за …

Новини
Нова операция на КАТ в цялата страна

външна реклама Кадър видео БНТ В ход е полицейска операция за недопускане на управление на моторни превозни средства от водачи, употребили алкохол или наркотични вещества, съобщи гл. инспектор Дамян Владинов от отдел „Пътна полиция“ – ГД „Национална полиция“. Полицейските действия ще продължат до 22 юни 2021 г. Операцията се провежда …