fbpx

Имунизацията започна, пръв бе здравният министър Костадин Ангелов

Новини
реклама

Кадър видео Дневник

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов се ваксинира в столичната болница „Св. Ана“. От 27 декември започва ваксинацията срeщу COVID-19 на медиците в страната.
Днес започва имунизационната кампания срещу COVID-19 както в България, така и в целия ЕС. Първите градове у нас, където това ще се случи, са София, Пловдив и Бургас.

Както вече е известно първият ваксиниран българин е министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Минута по-късно ще стартира и имунизацията в Пловдив. Там първото ваксинирано лице ще бъде шефът на Българския лекарски съюз Иван Маджаров. След него ваксина ще бъде поставена на Райна Тодовичина, медицинска сестра с 48-годишен трудов стаж в хирургичното звено към Отделението по Спешна медицина, както и на д-р Венцислав Филипов, ръководител на звено „Вътрешни болести“ към същото отделение, пише Пловдив 24.

реклама

В Бургас в Медицински център „Св. Николай Чудотворец“ първата имунизация срещу COVID-19 ще получи Златина Парушева, медицинска сестра с 40-годишен стаж. Парушева е на 59 г., като последните 10 години работи в Спешното отделение на болницата. От първия ден на разкриване на триажната зона тя е в графика. След нея ще се ваксинира 34-годишният д-р Светлин Харалампиев, който от 4 години работи в ОАИЛ, като специализира анестезиология и реанимация. От самото начало на пандемията работи с COVID пациенти.

В 10.01 часа ще започне ваксинирането на част от личния състав на ВМА. Първата инжекция ще е за генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. След него, личен пример ще дадат редица знакови имена в родната медицина, сред които проф. Никола Владов, професор Крум Кацаров, професор Илия Салтиров и т.н, информира Флашнюз.

В първата група, която ще бъде ваксинирана – съобразно бройките за ВМА, са включени лекари, медицински сестри и санитари, които работят на първа линия в борбата със заразата в десетте COVID-клиники.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
4
Много тежки дни за Георги Гергов, изгуби много близки хора, сега е в болница с коронавирус

реклама кадър: Канал 3 Бившият лидер на социалистите в Пловдив и областта Георги Гергов е настанен в болница с коронавирус, съобщи „Блиц“. Гергов е в сравнително добро състояние, но заради това, че има диабет, е поискал да бъде хоспитализиран. Преди 10-ина дни самият Гергов се похвали пред репортер, че се …

Новини
1
Корнелия Нинова празнува рождения си ден в истинска зимна приказка

реклама снимка: Фейсбук/Корнелия Нинова Корнелия Нинова показа във Фейсбук как празнува рождения си ден. Тя е родена на 16 януари 1969 година. Без да уточнява къде точно, лидерката на БСП избра да празнува сред красив зимен пейзаж. Дори и в гората обаче тя бе затрупана с добри пожелания от своите …

Новини
Игумения Валентина Друмева от Девическия манастир в Калофер е починала снощи

реклама снимка: Пловдивска св. митрополия Вечерта на 15 януари 2021г. на 86-годишна възраст е починала монахиня Валентина Друмева, игумения на Девическия манастир „Въведение Богородично“- гр. Калофер. Това събощи Пловдивска св. митрополия на сайта си в интернет. реклама Бог да я го прости! Вечна и блажена да бъде паметта й! Опелото ще се състои на …