fbpx

Има сигнали за саботаж на изборите в чужбина с неспазване на мерките, заяви вицепремиерът Захариева

Новини
външна реклама

кадър: bTV

Има опити за саботиране на изборите за български парламент в чужбина с нарушаване на правилото за спазване на дистанция. Такива сигнали са получени в Министерството на външните работи, съобщи министър Екатерина Захариева по БНТ.

По нейни думи в чужбина се разпространяват призиви към българските общности там да не спазват правилата за дистанция, за да може да затвори секцията и да обвинят държавата. „Защото, властите ще затворят секцията, ако не се спазва дистанцията и ще обвинят българската държава, че не е организирала добре изборите. Аз съм убедена, че българите са мъдри, те ще гласуват и ще предотвратят такива опити“, каза още Екатерина Захариева.

външна реклама

Вицепремиерът изрази за пореден път притесненията си за това как ще се отрази 4 април като дата за провеждането на изборите зад граница.

„Не знам дали президентската управа правилно избра тази дата, защото много пъти казваха, че искат много висока избирателна активност на българите в чужбина В същото време тази дата затруднява високата избирателна активност, но така или иначе, Министерството на външните работи и управляващите си вършат работата. Даже ние предвиждаме да открием повече секции в чужбина, отколкото на всички предишни избори досега“, каза външният министър.

ЦИК събира заявления за гласуване от чужбина и когато срокът приключи на 9 март, тогава ще може да кажем окончателният брой и секциите, които ще бъдат разкрити. До момента са 385, повече от 10 в сравнение с миналите избори.

„В постоянна връзка сме с нашите посланици, на които сме дали указания и с властите в съответните държави, имаме дадени съгласия на 76 държави в момента. От почти всички големи общности на Великобритания, получихме съвсем скоро за Канада, там има голяма общност, получихме във Франция, в Гърция, в Кипър, в Испания, в Италия и така нататък“, допълни Захариева.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
НС задължи премиера да се яви и лично да представи плана за възстановяване и устойчивост

външна реклама Кадър видео ФБ Парламентът задължи премиера Бойко Борисов да дойде на следващото заседание на Народното събрание на 21 април и лично да представи плана за възстановяване и устойчивост. Мая Манолова от ИМВ внесе проекта на решение, след като стана ясно, че министър-председателят е в отпуск и няма да …

Новини
Президентът Румен Радев ще проведе консултации в понеделник с политическите сили

външна реклама Снимка профил ФБ В съответствие с Конституцията, президентът Румен Радев ще проведе консултации с представители на парламентарните групи в 45-ото Народно събрание, преди да връчи мандат за съставяне на правителство на посочения кандидат за министър-председател от най-голямата от тях, съобщи Нова ТВ.   Предвидените в Конституцията консултации с …

Новини
Тошко Йорданов по адрес на Борисов: Джипко Бибитков не дойде в парламента за пореден път

външна реклама Кадър видео БТВ С доста нападки, подвиквания и подмятания върви заседанието на НС. Най-бурни реакции предизвика точката от дневния ред за искането Бойко Борисов да се яви и да даде обяснение за Плана за устойчивост и развитие на България след коронакризата, пише Актуално. В дебата се стигна до …