fbpx

Илиян Василев: Познавам юнаците, които съветват и използват ИТН

Новини

Снимка профил ФБ

Познавам прекрасно юнаците, които съветват ИТН и ги използват. Докато могат да атакуват индивидуално Христо Иванов, след това Мая, след това Кирил – без атакуваните да консолидират и координират отговора си, ТЕ ще имат предимство. Това коментира пред Факти енергийният експрерт Илиян Василев.

Атакуват Кирил Петков и Асен Василев, защото се страхуват от комбинацията им с ДБ и ИБГНИ, което би изстреляло тази коалиция на протеста на „върха“ на политическото представителство като маргинализира ИТН тотално. Пътьом и ГЕРБ. В ИТН имам приятели свестни хора, но има и момчета за поръчки. Щом извадиха компроматите, значи работят с Отдела за мръсни номера на ДПС, Пеевски и олигарсите.

външна реклама

Казах го, нека повторя – всички представители на протеста трябва час по-скоро да направят нещо като координацинен съвет, платформа за съгласуване на позиции, по актуалните теми на деня.

Като начало и за да бъде предметно – темата на координацията е следващо правителство на базата на служебното но без слабите министри, кой ще ги замести /не е нужно да са чисто партийни лидери/. Знам че работата изглежда обречена, но ще постигне няколко много важни цели:

1. Ще принуди ИТН да регистрира непопулярна позиция точно преди изборите, ако кабинетът е качествен. Хората ще видят че имаме качествени управленци, много по-добри от пишман кабинета на ИТН, но задкулисните договорки не им позволяват. Това ще се отрази на изборите със сигурност.

2. Ще отправи послание и към БСП, че те имат вариант за участие, който ще запази шансовете на партията да се разграничи от ГЕРБ и ДПС.

3. Покрай кабинета на коалицията на протеста ще се получат синергии – представянето и обсъждането на програмата ще канализира общестения дебат по същностни теми, там където партиите на промяната са силни и извън интригите и компроматите, които водят да усещането за бездействие и обреченост – „хаосът“ на който Борисов разчита за да се върне на власт.

4. Ще се изгради фронт на взаимно доверие и подкрепа, с който много по успешно ще се защитават атакуваните с компромати хора на промяна и трасира практичен и радикален път за изход от ситуацията при следващи избори, като се прекъсне планът за перманентни избори. В същност компроматната война е главният инструмент за опитомяването на протестната енергия във формати на нищоправене и словоблудство.
Не се бавете – има ясни фронтове и това е добре.

Обществото вече знае кой кой е?

Лидерите на ИТН са това което на английски се нарича „loose cannon“ – непредсказуеми и излязли извън контрол честолюбиви хора, които причиняват често непреднамерени щети, включително и на себе си. Единственото което протестните партии могат да направят е да ги третират като хора с неврастения – да не се обръща внимание на ексцесиите в поведение, на грубите нападки, но да са готови да стимулират рационално поведение като подадат ръка и да помогнат. Не забравяйте най-важното – има вътрешно напрежение в ИТН и хората не трябва да се слагат под един общ знаменател.

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

БГ звезди
Възползваха се безплатно от труда на Лили Иванова

снимки: Инстаграм/Лили Иванова, кадър: bTV Едно от ненадминатите качества на примата на българската поп музика Лили Иванова е, че не спира да обича и да уважава публиката си. Любовта между феновете и певицата е толкова взаимна, че може да извини дори това, че някои зрители гледат нейното първокласно шоу гратис. …

БГ звезди
Андрей се завърна от ваканцията с кола чудо

Кадри видео инстаграм профил За продуцентите на селскостопанското риалити „Фермата“ ваканцията приключи. Започва подготовка за старта на новия сезон, който е обявен на 3 септември. Андрей показа завръщането на семейството си, като изуми феновете си колко куфари свали от колата и се поинтересуваха от марката на автомобила побрал всичко това. …

БГ звезди
България забрави за Виктор, дамите полудяха по Евгени

Снимка профил инстаграм Новият избраник за главната роля в романтичното риалити сезон 2 „Ергенът“ Евгени Генчев отсега вълнува дамите по форумите в социалните мрежи. В момента върви кастинг за момичета, които ще се борят за сърцето му, но и тези, които са само зрители имат мнение за младия и талантлив …

teknoloji haberlerihaberler

error: Content is protected !!