fbpx

Илия Луков разтърси ефира на БНТ с баладата за Гунди и Котков

Блиц Новини

кадри БНТ

Народният певец Илия Луков разтърси с емоция студиото на БНТ в предаването на Георги Любенов. Той дойде за интервю, което много бързо се превърна в мини концерт. Луков изпя три песни, като първата беше легендарната балада за Аспарухов и Котков.

Певецът не спести нищо от емоцията, която му носи тази песен и сълзите му текнаха в ефир. Гостуването в телевизията беше часове преди Илия Луков да изпълни прочутата балада преди мача „Левски” – „Берое” на Герена.

Певецът разказа, че се е развълнувал тези дни, когато е видял младежи да оставят цветя пред паметника на Георги Аспарухов и да казват „Гунди е жив!”.

Луков сподели, че като родител на три деца иска те да останат тук и да не заминават в чужбина. „Не трябва да предаваме децата”, заяви емоционално майсторът на македонските песни. Той вижда именно в това смисъла да се продължи традицията на народната песен.

Когато българският народ е бил под робство и е знаел, че написаното може да изгори, той е съхранявал историята си в песните, обясни Илия Луков.

След като усети какви силни чувства бушуват в събеседника му, водещият Георги Любенов го окуражи да пее още и още. Макар и без никакъв съпровод, Луков прояви майсторството си и напълни душата на зрителите, които обичат народната песен.

Блиц Новини
Ники Кънчев се изкефи на рокер в „Стани богат”, но после го подведе

кадри bTV Очите на водещия на „Стани богат” Ники Кънчев буквално светнаха, когато срещу него на Стола на богатството седна рокерът Христо Миевски. Мотоциклетният ентусиаст, поднат и като Хари, се хареса много на Кънчев със стила си, който показваше ясно какъв е основният му интерес. Играчът премина малко колебливо през …

Блиц Новини
Фолк певицата Дебора: Взеха ми колата и книжката, може да вляза и в затвора

Кадри ютуб е социални мрежи На 9 април певицата Дебора предизвиква лека катастрофа с автомобила си на столичния булевард „Черни Връх“. На място й бе направен полеви тест, който отчете 2,9 промила алкохол в кръвта, а тя бе в шок. Дамата настоя за кръвен тест, който също показа високи стойности. …

Блиц Новини
Синоптикът Петър Янков: Пазете се от гръмотевици

Кадри България Он ер Доста бе усложнена обстановката вчера в западна България. За кратко време в източната част на София се изсипаха между 50 и 70 литра на кв.м. Пагубното беше, че валежът беше за час, час и половина, този валеж е проливен. При това интензивно строителство и състояние на …

error: Content is protected !!