fbpx

Идеи за подарък за имен ден

Новини

Собственото име е най-приятният звук за всеки човек, твърдят психолозите. Името не е просто дума, а знак, който влияе на характера, а понякога и на съдбата. Нашите предци са били добре запознати с магията на имената, така че именният ден се е смятал за специален за всеки човек. Те имат религиозна основа и се считат за ден на духовно раждане.

Какъв подарък за имен ден да изберем?

Най-подходящият подарък за имен ден, разбира се, ще бъде този, който е свързан с името на човека, когото искате да поздравите – тоест, така нареченият персонализиран подарък.

Известно е, че името може да повлияе на успеха на човек, на неговия темперамент. Вярно, не всеки е наясно с това. Красиво проектирана етимология, тоест историята на произхода на името на вашия приятел, ще се превърне в символичен и красив подарък, който ще му помогне да научите повече за основната дума на живота. Тя може да бъде необичайно и празнично украсена, например под формата на свитък, стар документ, писмо; вмъкнете информация в рамка или поръчайте малка книга. Ако вашият рожденик е достатъчно религиозен, можете да придружите информация за значението и произхода на името с историята на живота на светеца-покровител.

външна реклама

Подходящ подарък както за близък, така и за някой, който не е от кръга на любимите ви хора, ще бъде фигурка на ангел с гравиран надпис. Ангелът може да бъде напълно различен: керамичен или парцален, забавен или елегантен, изключителен предмет или хубав сувенир. Такъв подарък ще се превърне в талисман за именника и ще бъде много полезен.

Изискан и скъп подарък е персонализираната декорация. Може да бъде пръстен или гравирана гривна, висулка, а за мъжете – копчета за ръкавели, часовник . Най-често първата буква от името е изобразена върху бижуто или е изписана изцяло, но е възможна и по-оригинална версия: трябва да разберете какъв китайски йероглиф е изобразено името на приятел и да поискате да поставите този конкретен знак върху подаръка.

Можете да гравирате не само върху бижута, но и например върху портфейл, ключодържател, скъп тефтер, химикал.

Можете също така да поръчате алкохолна напитка с персонализиран етикет – просто и с вкус.

Има и подаръци, които могат да комбинират „две в едно“: изображението на човек и неговото име. Различни чаши със снимки, тениски , календари все още не губят популярност .

 

Подаръци за имен ден на деца

Днес се връща традицията да се кръщава дете в чест на светец, роден с него в същия ден. Следователно, именните дни могат да съвпаднат с рождения ден на децата или деня на кръщението. В такива случаи е обичайно да се дават подаръци, свързани с духовния живот на бебето. За да направите това, може да разберете височината на бебето при раждането и да поръчате икона, изобразяваща неговия покровител на точно такава височина. Това е много личен подарък, който е обичайно да се пази и цени цял живот.

 

По-„светска“  опция е поръчка за мека играчка под формата на ангел.

Често на децата се подаряват одеяла, чорапи, блузи и други дрехи, върху които името на детето е красиво избродирано. Можете също така да поръчате метрика за бебето: бродерия с името, рождения ден, именният ден на детето.

Оригинален и запомнящ се подарък е приказка, чийто главен герой е вашият именник. Сценарият може да бъде прост, стига главният герой да се казва по същия начин като детето. Можете да поръчате такава детска книжка с приказка чрез интернет. Или да направите кратка обиколка по местните книжарници и да изберете нещо подходящо. Към книжката може да добавите и красива картичка за имен ден.

Подарък за имен ден, както и подарък по принцип, не се избира лесно. Не е препоръчително да подарявате каквото и да е, само и само да „отбиете номера“. Това винаги се забелязва и прави лошо впечатление.

 

*публикация

външна реклама
БТВ
България ликува: Радослав напусна Фермата

Кадри БТВ След поредица от драматични събития и много глад, най-после стопанството на „Фермата“ се отърва от най-големия дразнител Радо, който в крайна сметка реши сам да напусне, за да запази и малкото останало достойнство у себе си. След като опита с всеки един да промени мнението му и се …

Незабавни статии
Ники Кънчев съобщи скръбна вест: Отиде си Кристи

Кадри ютуб Вестителят на хубави и лоши новини Ники Кънчев и този път остана верен на себе си и отбеляза кончината на голямата звезда Кристи Макви, вокалист и музикант от популярната рок банда Fleetwood Mac. Британско-американската рок група бе една от най-успешните групи на всички времена, продала 100 милиона записи …

Незабавни статии
Сашко заплете нова мистерия

Снимка профил ФБ Бащата на Сашко Александър Цветанов публикува последната творба на детето, която предизвика възхищение у всички. Красивата рисунка показва, че се справя наистина добре и е талантлив малък художник. Още от момента в който се почувства по-добре в болницата грабна боичките. Може би това занимание му доставя удоволствие …

error: Content is protected !!