fbpx

Ицо Хазарта по БТВ: Не сте разбрали, тайната на осиновяването не отпада

Блиц Новини

кадри bTV

Народният представител от ПП-ДБ Христо Петров, познат повече като Ицо Хазарта излезе по bTV и обясни точно какво се промени за хората, които искат да открият биологичните си родители. Оказа се, че в опита да обяснят по-просто, медиите са съобщили грешно, че тайната на осиновяването отпада.

“Не отпада тайната на осиновяване. Това, което е прието е едно улеснение за тези, които искат да знаят истината за произхода си”, обясни депутатът. Промяната се изразява в това, че вече няма да се доказват “важни обстоятелства”, за да научиш коя е майката, която те е родила.

“В 90% от случаите има откази, защото обстоятелствата не бяха упоменати никъде в закона и се правеха свободни тълкувания”, каза Ицо Хазарта.

От bTV включиха жена, която от 15 години е във Фейсбук в групи за хора, които търсят биологични родители или осиновени деца, но едва от 2 години води съдебна битка, за да научи истината.

“Съветът ми към тези, които търсят родителите си като мен, да бъдат спокойни, да намерят първо себе си и да бъдат много внимателни в контакта си. Няма нищо лошо да искаш да видиш жената, която те е родила”, каза Цветана Байрактарова.

Тя благодари на Христо Петров и другите депутати, които промениха закона, за да няма повече откази от съда да ѝ даде достъп до информацията за осиновяването си.

От своя страна той подчерта, че промяната няма автоматично да сработи за всички, които са получили отказ за разкриване на тайната на осиновяването. Те ще трябва да извървят отново процедурата, която минава и през съда.

Блиц Новини
Ники Кънчев си намери майстора в „Стани Богат“

Кадри: бТВ Ники Кънчев е известен с хапливия си език и с това, че често поставя гостите си в неудобни ситуации, но ето че тази вечер и той си намери майстора. Водещият на „Стани Богат“ бе поставен на място от лекар, и то в момент, в който ни най-малко го …

Блиц Новини
Алекс Сърчаджиева съжали пред Деси Стоянова, че изтървала Сашо Кадиев

кадри bTV Сашо Кадиев само за малко отсъства от ефира на bTV след спирането на хитовото предаване „Кой да знае?“. Той се завръща в новото семейно шоу „Аз обичам България“, но този път като капитан на отбор. Часове преди излъчването на първия епизод на играта, две телевизионни водещи – Деси …

Блиц Новини
Конспирация по БТВ: „Ергенът“ клати държавата

кадри bTV Водещите на „Тази сутрин“ Златимир Йочев и Мария Цънцарова лансираха в ефир конспиративна теория за връзката на риалитито „Ергенът“ със ситуацията в държавата. „Когато започне „Ергенът“ или навлезе в по-решителна фаза, в България стават политически сътресения“, така обобщи наблюденията си сутрешното дуо. „Я меморандуми, я арести…“, това коментира …

error: Content is protected !!