fbpx

И в Русе и Стара Загора учениците в грипна ваканция от утре

външна реклама

Грипна ваканция е обявена за учениците в област Русе от утре до 9 март (понеделник) включително, реши на заседание на Регионалното оперативно бюро за борба с грипа и острите респираторни заболявания. Новината съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция в крайдунавския град д-р Маргарита Николова.

Тя обясни, че броят на отсъстващите ученици от училищата в региона е повече от 20 процента. Най-много са болните на възраст от пет до 14 години.

Д-р Николова заяви, че заболеваемостта в Русенско се е увеличила през последната седмица – от 108 на 10 000 души тя вече е 140 на 10 000 души. По думите й към момента няма основание за обявяване на грипна епидемия в областта, съобщава БТА.

външна реклама

Регионалното оперативно бюро за борба с грипа и острите респираторни заболявания ще заседава отново на 9 март, като тогава ще се реши дали ваканцията да бъде удължена.

РЗИ – Стара Загора също предлага прекратяване на учебните занятия в област Стара Загора.

По препоръки на Националния оперативен щаб, с оглед ограничаване на заболяемостта от остри респираторни заболявания (ОРЗ) и грип сред учениците, РЗИ – Стара Загора предлага прекратяване на учебните занятия в област Стара Загора на 5 и 6 март, съобщават от РЗИ.

Мярката се налага заради нарасналата през последните 3 дни заболяемост от грип и остри респираторни заболявания (ОРЗ), предимно във възрастовите групи от 5 – 14 години и 15 – 29 години.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Тошко Йорданов: Огромна е вероятността да има предсрочни избори

външна реклама Кадър видео новини.бг „Когато дойде мандатът при нас, тогава ще разберете какво ще направим. Ще направим това, което трябва да направим в момента, в който ни дадат мандата“. „Има два варианта и вие сте наясно с тях, какъвто и цирк да играете. Или този парламент отиват на предсрочни …

Новини
Борисов ожали Гешев: В парламента ще го мачкат!

външна реклама Кадър видео ФБ В поредно включване от Фейсбук Борисов, обяви, че не одобрява гласуваната вчера от парламента промяна в правилника за дейността на депутатите, според която главният прокурор и председателите на Върховния касационен съд (ВКС) и Върховния административен съд (ВАС) ще бъдат изслушвани от правната комисия поне веднъж …

Новини
Здравен работник: На антидепресанти съм, никога не съм виждал толкова смърт

външна реклама Снимка pixabay Това са разказите на двама медицински работници от Ковид отделения в Германия. Високата смъртност и безпомощност на медиците се отразява зле на психическото им състояние.   Ето и изповедта на двама германски медици пред Дойче Веле: външна реклама Здравни работници по цял свят работят до изнемога …