fbpx
Блиц Новини

кадри bTV: И таз добра: Възмутителен епизод на „Стани богат”

Масово възмущение обхвана социалната мрежа, след като участничка в “Стани богат” се провали на въпрос от българската история.

Бившата журналистка Цвете Тюлева, която е работила с такива имена като Нери Терзиева и легендата на CNN Ралица Василева, се препъна на въпрос за последната твърдина на Второто българско царство Видин, като посочи отговор Велико Търново.

Дали заради това или заради други колебливи отговори, тя отнесе доста подигравки във Фейсбук.

Зрителите обаче останаха доста стъписани от ситуацията около търсенето на въпроса. Тюлева си призна, че не знае отговора и потърси помощ от приятел. Сред тях се появи името Емил Петлешков.

“Петлешков е между Второто и Трето българско царство”, коментира водещият Михаил Биларов, очевидно правейки препратка към героя на Априлското въстание Васил Петлешков.

За негова изненада обаче, първо участничката, а после и приятелят ѝ потвърдиха, че не става въпрос за съвпадение, а за пряка родствена връзка с революционера от Брацигово.

Когато участничката издиктува на въпроса на помагача си по телефона, в ефир ясно прозвуча тракането на клавиатура на компютър, което веднага подсказа, че човекът търси отговора в Гугъл, а не разчита на собствени знания.

Нещата обаче станаха направо комични, когато той искрено призна:

“Не съм сигурен, не мога да го намеря!”

Водещият Михаил Билалов реши да засили срама, като се направи на ударен. “Ама как така го търси? В кой том на енциклопедията – с клавиши – проверява?”, подигра се той с участничката и жокера ѝ.

Да се обадиш на приятел, който бързо да провери правилния отговор в интернет е постоянна практика в “Стани богат”. Този случай обаче ясно показа, че те не винаги носи успех, защото човекът зад компютъра трябва и да знае как да формулира търсенето, което задава.

Блиц Новини
Фолк певицата Дебора: Взеха ми колата и книжката, може да вляза и в затвора

Кадри ютуб е социални мрежи На 9 април певицата Дебора предизвиква лека катастрофа с автомобила си на столичния булевард „Черни Връх“. На място й бе направен полеви тест, който отчете 2,9 промила алкохол в кръвта, а тя бе в шок. Дамата настоя за кръвен тест, който също показа високи стойности. …

Блиц Новини
Синоптикът Петър Янков: Пазете се от гръмотевици

Кадри България Он ер Доста бе усложнена обстановката вчера в западна България. За кратко време в източната част на София се изсипаха между 50 и 70 литра на кв.м. Пагубното беше, че валежът беше за час, час и половина, този валеж е проливен. При това интензивно строителство и състояние на …

Блиц Новини
КНСБ: 1454 лв е минималната сума за заплата на човек

Кадър Нова ТВ Според хората минимум 2000 лв трябва да е заплатата на човек, за да може да посрещна нормално нуждите си. Най-малко 1080 лева да бъде минималната работна заплата от догодина. Размерът се очаква да е такъв, за да се достигне минималното възнаграждение, което трябва да е 50% от …

error: Content is protected !!