fbpx

Големите ученици се връщат в училище от 4 февруари

Новини
реклама

Кадър Пиксабей

Част от класовете ще се върнат в училищата от 4 февруари. Съгласие за това е постиганато на среща на зам.-министъра на образованието Таня Михайлова и главния държавен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев. Михайлова допълни, че връщайки се в класната стая, ще се мине на вариант редуване, защото някои ученици не са били в училище повече от 12 седмици, предаде „Стандарт“.

МОН и здравните власти са на мнение, че приоритетно ще се върнат три класа. „Безспорно важни са всички класове, но 7-и и 12-и клас излизат на предна линия, както и 8-и клас“, обяви Михайлова. Тя подчерта, че окончателното решение не е взето.

„Всички се обединяваме около това, че учениците трябва да бъдат класната стая, но при необходимите условия. Това означава да следим заболяемостта. Каквото и да си говорим днес, трябва да се съобразим с цифрите. Решенията, които ще вземем окончателно ще бъдат въз основа на точни данни“, заяви зам.-министърът.

Окончателно решение ще се вземе следващата седмица с уговорката, че нещата може да се върнат в първоначалното място на базата на развитие на епидемичната ситуация, заяви доц. Кунчев.

„Фокусирани сме да следим излизането на английския вариант на вируса извън Великобритания. За съжаление то продължава. Затова сме много внимателни, но на база на данните, които имаме, мислим, че това е възможно“, каза още здравният инспектор.

На срещата днес е обсъждано също и ваксинирането на учителите. Стана ясно, че тяхното ваксиниране ще започне там, където е приключила първата фаза.

 

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
63- годишна блъсна с кола своя колежка и избяга

реклама Снимка pixabay Пострадалата жена смята, че инцидентът не е случаен, а умишлен. Полицията работи по случая. Жена блъсна с кола своя колежка на тротоар в Смолян, според информация от полицията и разказ на пострадалата. Шофиралата колата 63- годишна жена е напуснала мястото на инцидента и е установена по-късно след …

Новини
Урсула фон дер Лайен: Ваксинационният паспорт ще бъде въведен скоро

реклама Кадър видео туитър „Какво точно ще представлява т.нар. зелен дигитален паспорт ще обясним още този месец, когато ще представим проекта“, заяви Урсула фон дер Лайен чрез видеоконферентна връзка. По думите ѝ по този начин ще бъдат създадени „зелени“ коридори за трансгранично пътуване в Общността. Идеята за създаването на ваксинационен …

Новини
Таксите на банките за обслужване на сметка станаха „златни“

реклама Снимка pixabay Средният размер на таксите, начислявани от банките на потребителите по разплащателни сметки за услуги за основни операции, поскъпват за една година, се вижда от сайта на Българската народна банка. Oтĸpивaнeтo нa paзплaщaтeлнa cмeтĸa, ĸoгaтo ĸъм нeгo имa и издaдeнa дeбитнa ĸapтa, e пocĸъпнaлo минимaлнo c oĸoлo 0,20 …