fbpx

Големите ученици се връщат в училище от 4 февруари

Блиц Новини

Кадър Пиксабей

Част от класовете ще се върнат в училищата от 4 февруари. Съгласие за това е постиганато на среща на зам.-министъра на образованието Таня Михайлова и главния държавен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев. Михайлова допълни, че връщайки се в класната стая, ще се мине на вариант редуване, защото някои ученици не са били в училище повече от 12 седмици, предаде „Стандарт“.

МОН и здравните власти са на мнение, че приоритетно ще се върнат три класа. „Безспорно важни са всички класове, но 7-и и 12-и клас излизат на предна линия, както и 8-и клас“, обяви Михайлова. Тя подчерта, че окончателното решение не е взето.

„Всички се обединяваме около това, че учениците трябва да бъдат класната стая, но при необходимите условия. Това означава да следим заболяемостта. Каквото и да си говорим днес, трябва да се съобразим с цифрите. Решенията, които ще вземем окончателно ще бъдат въз основа на точни данни“, заяви зам.-министърът.

Окончателно решение ще се вземе следващата седмица с уговорката, че нещата може да се върнат в първоначалното място на базата на развитие на епидемичната ситуация, заяви доц. Кунчев.

„Фокусирани сме да следим излизането на английския вариант на вируса извън Великобритания. За съжаление то продължава. Затова сме много внимателни, но на база на данните, които имаме, мислим, че това е възможно“, каза още здравният инспектор.

На срещата днес е обсъждано също и ваксинирането на учителите. Стана ясно, че тяхното ваксиниране ще започне там, където е приключила първата фаза.

 

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

Блиц Новини
Козунаци от 2 до 100 лв на пазара

Кадри България он ер. Остава по-малко от месец до светлия празник Великден и темите за козунаци и яйца се завъртяха.  Увеличават се и проверките за качеството и цената на козунаците, казват от Сдружението за достъпна и качествена храна. Ако козунакът от магазинната мрежа е без етикет, е притеснително, тъй като …

error: Content is protected !!