fbpx

Христо Стоичков: Златната топка не е за мен

Блиц Новини

Кадри БТВ

Големият Христо Стоичков, открит и откровен както винаги разказа за постигната си през годината мечта, а именно да отвори „Зала на славата“ и това е най-голямата му гордост и постижение за настоящия момент.

Много има какво да се види, там присъстват световни звезди като Меси, който познавам от дете, беше 12-13 годишен. Той си остана едно земно дете, не се възгордя въпреки огромните си успехи, отличен съпруг и баща. Уникално момче, винаги ме е канил на церемониите за „Златната топка“.

Футболът ми е дал много. Благодарение на него пътувах много по целия свят, изиграхме страхотни мачове с отборите, в които бях. Златната топка, която аз спечелих не е за мен. Зад мен стои труда на огромен екип от хора, които се грижеха за мен. Това са треньорите, масажисти, организатори, готвачи, всички които помагат това да се осъществи.

Успехът, който постигнахме с момчетата през 1994 година на световното няма да се повтори. Вече не се произвеждат спортисти, а имаме страхотни диаманти, но няма кой да ги поведе.

Стоичков сподели, че му е минало времето да влиза в политиката, пък и никога не му е била цел.

Не е за мен политиката, на здрава глава лед да слагам.

Най-важното за него е семейството, както сам каза това е опората му през годините и дължи много на съпругата си Мариана.

Научих се да се вслушвам в съветите на Мариана. 35 години сме заедно, била е винаги до мен, научи ме на ред и дисциплина. Оженихме се доста млади и сами сме се възпитавали, както го направихме и с децата си, а сега и с внучката Миа.

Характера на Миа е нещо страшно, знае какво иска, комуникативна и спокойна е.

Дядо Христо с голяма любов разказва за нея, за моментите когато са двамата.

Водя я навсякъде с мен, искам да я науча да превъзмогва и невъзможното, да е мотивирана. Винаги съм щастлив по празници, когато сме цялото семейство и на трапезата има само български ястия и камината гори.

И накрая завърши с пожелание:

Да престанем да се делим и всички да си кажем: „Да, ние го можем!“

БГ звезди
Велико Търново на бунт срещу „Дяволското гърло“2: Никой местен няма да направи това!

кадри Нова телевизия Премиерата на продължението сериала „Дяволското гърло“, наречено „Есента на демона“, предизвика огромен интерес. Много от зрителите са във възторг от първия епизод, който събира отново героите на Теодора Духовникова и Владо Карамазов, но този път не в Смолян, а във Велико Търново. Паралелно с това се появиха …

Блиц Новини
Диско Дарко и Етно Гала са модерните Пижо и Пенда

кадри Нова телевизия Едно от нещата, които правят Гала една от най-големите звезди на българската телевизия, е талантът за избор на визия според случая.  На 1 март водещата на „На кафе“ даде пореден пример как се прави това. Гала се появи в студиото с ансамбъл, който е модерната версия на …

Hell's kitchen
След кметицата ще хвърчи и ресторантьорката от Равда

Кадри Нова ТВ Една дразнеща фигура от участниците в Хелс китчън си тръгна безславно, но други две са на път да я последват. Кметицата на с. Върбешница си опакова куфарите и си хвана пътя, следващата май ще е собственичката на ресторант в Равада Галя Чимидова. Аз съм шеф и избирам …

error: Content is protected !!