fbpx

Хекимян напусна ефира на БТВ със сълзи на очи

Новини
външна реклама

Кадър видео БТВ

Много емоционално се сбогува с „Тази сутрин“ неговия дългогодишен водещ Антон Хекимян. Това бе му последният ефир. Ето какво каза по този повод журналистът:

„Скъпи зрители, това е един много специален момент за мен. Седем години вървяхме заедно по този път и за мен всеки момент е безценен. Аз вярвам, че нищо не започва и свършва с един човек, а за журналистиката това важи с още по-голяма сила. През всички тези години се научих, че най-важното нещо е да бъдем благодарни. Най-голямата сила е да кажем благодаря. Затова в следващите минути ще кажа благодаря, първо – на вас, зрителите. За вашата подкрепа, ангажираност, сигнали, обективни критики, за всичко, което сте ми дали в ролята ми на репортер и водещ.

външна реклама

Моята връзка с bTV не е само в годините ми като водещ на “Тази сутрин“. Стартът ми в телевизията – още като стажант започна в сутрешния блок на bTV преди 17 години. Ето защо добре знам, че в нашата работа най-важен е екипът и всяка стъпка, която съм направил напред е и заради хората, с които съм работил, продължавам да работя и от които се уча. Тези хора се превърнаха в мое семейство. Сега семейството за мен става още по-голямо, от момента, в който приех отговорността да бъда директор „Новини, актуални предавания и спорт“ на телевизията с най-високо доверие.

Вярвам, че движението винаги означава развитие. Защото само когато си поставен на изпитание, можеш да разбереш кой си всъщност. И само тогава разбираш кой можеш да бъдеш.

Телевизията е сложен организъм – виждате едно лице на екран, но има много хора, които дишат с този процес и са част от всичко, което гледате и научавате. Не мога да изброя имената на всички колеги, и на тези тук зад камерите, и горе в апаратната, в нюзрума и монтажните, но всъщност те са лицето на това предаване, а не аз. Защото заедно създаваме и заедно живеем тази работа. Така ще бъде и занапред!

От понеделник, точно в 6 часа, „Добро утро“ ще ви кажат новите водещи Биляна Гавазова и Златимир Йочев. Златимир идва със сериозен опит в различни сфери на телевизионната журналистиката, а Биляна вече познавате добре като доказан журналист. Вярвам в тях и им пожелавам успех!

Предстои ви да видите едно още по-динамично предаване, за което с колегите работим активно през последния месец. А „Тази сутрин“ ще продължи да е диалогична и ексклузивна трибуна за всички гледни точки по актуалните събития, обществените и социални теми.

Но нашите телевизионни срещи не свършват. По време на предизборната кампания ще се виждаме отново в най-горещите дебати и политически интервюта. Ще се видим и на 4 април в ефира на bTV – във важния за цяла България изборен ден.

А най-често задавания ми въпрос през последните години – в колко ставам сутрин, остава актуален. Ще продължа да ставам рано! Защото пред мен стои голямата задача да развивам Новините, актуалните предавания и спорта в bTV.

bTV Новините остават независими и обективни, а bTV – телевизията, в която работят най-добрите журналисти в България. Те задават скоростта, с която се движим през тези 20 години, a по нея се мери динамиката, с която се развива телевизията у нас. Ние няма да спрем до тук – ще продължим да развиваме световните тенденции за модерна телевизия, която следва високите журналистически стандарти.

Уважаеми госпожи и господа, има професии, които човек избира само със сърцето си. Това са професии с мисия. На тях не може да се посветиш, ако не го носиш в душата си. Журналистиката е една от тях – държи те буден, държи те неспокоен – че може още и че може по-добре. Проблемите, за които разказваме всеки ден, са свързани с много човешки съдби и това е нещото, което ни прави непримирими да търсим и казваме истината. Нещото, което не ни позволява да се отказваме. Независимо от сериозните теми, няма да ви лишим и от позитивните и вдъхновяващи новини и истории.

Накрая искам да благодаря на хората преди мен, защото всеки от тях е допринесъл за успехите на медията ни. За мен и колегите ми всеки ден е битка за вашето доверие. Няма запазени места и няма окончателен успех в нашата работа. Но с всеки репортаж, с всяко интервю и предаване ние ще продължаваме да се доказваме отново и отново.

Важното е да помним едно – „Където и да отидеш, отиди с цялото си сърце“. Аз оставам тук с цялото си сърце!

И нещо, което съм си мислил през всичките тези години, след толкова ранни утрини – повярвайте ми, всеки един изгрев си струва!“

Накрая в студиото влезе продуцентът на сутрешния блок Петър Томов и започна да разказва как от 17 години Хекимян работи сутрин, обед и вечер в телевизията и как очевидно е носил маршалски жезъл в раницата си. Слушайки го, очите на журналиста се напълниха със сълзи, пише Варна 24.

„За първи път си позволявам да си насълзя очите“, каза Хекимян в ефира, докато колегите му от сутрешния блок се появиха на заден план с маски, за да му пожелаят на добър час. Същевременно той обясни, че не се разделя с екрана, тъй като ще води част от предизборните студиа, както и изборния ден на 4 април.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Партията на Трифонов засега отлага въвеждането на мажоритарен вот

външна реклама Кадър видео ФБ „Трябва да има мажоритарни избори, но гледайки тази зала… Партията, която ги предлага, няма мнозинство“, отговори Йорданов на репликите от страна на ГЕРБ, защо е пропуснал да ги спомене. Така стартира втората по големина сила в новото Народно събрание – „Има такъм народ“ (ИТН) на …

Новини
Ива Митева към журналистите: Ще имате пълен достъп до всички части в сградата

външна реклама Кадър видео ФБ Заради противоепидемичните мерки от началото на извънредното положение през миналата година парламентарните репортери нямаха възможност да провеждат индивидуални интервюта с депутати в кулоарите на парламента, а премествайки се в сградата на бившия Партиен дом, представителите на медиите бяха разположени в зала на приземния етаж, без …

Новини
Мика е велика! Изсипаха се суперлативи в социалната мрежа

външна реклама Кадър видео ФБ „Неуморимият ход на времето и датата в моя акт на раждане ми дадоха привилегията да открия 45-ото Народно събрание. Дано да съм добра орисница“. Така започна най-възрастната депутатка – 79-годишната Мика Зайкова от „Има такъв народ“, която зае председателското място преди да бъде избрана Ива …