fbpx

Хампарцумян: Банките нямат интерес да си „удушат“ клиентите, те трябва да са живи и да си плащат

Новини
външна реклама

кадър Нова телевизия

Хората, които са успели да изтеглят кредити, ще могат да ги върнат. Банките нямат интерес да си „удушат“ клиентите, а клиентите трябва да са живи и да могат да си плащат. Това заяви банкерът Левон Хампарцумян в сутрешния блок на Нова телевизия.

Той е на мнение, че 1/4  от 2020 г. била нормална с едни обичайни за България темпове на растеж. След това не ударихме директно стената и има бизнеси, които заради обстоятелствата процъфтяваха, отчете Хампарцумян и допълни, че някои хора като ИТ специалистите и онлайн търговията продължили да имат добри доходи въпреки пандемията, предаде news.bg.

външна реклама

„Ние говорим за едни 9-10 месеца, в които имаше затруднение за едни хора, а за други нямаше“, категоричен бе банкерът и добави, че след като пандемията свърши хората щели да започнат да харчат повече.

Въпреки това възможностите за харчене по време на пандемията намалели и повече заделяме бели пари за черни дни. „Когато хората се почувстват сигурни и когато вече няма заплахи – реални или нереални, разбира се, че ще се харчи и ще се инвестира. Това, което е отложено сега, ще се събере тогава“, категоричен бе Хампарцумян.

Жилищният пазар също се покачил въпреки пандемията, тъй като хората търсят убежище за парите си, защото лихвите по кредитите са ниски. Някои хора използвали пандемията за схеми за подпомагане, за да си погасят скъпите кредити.

По думите на Хампарцумян хората си седят вкъщи и гледат да си направят живота малко по-хубав. Има бум в харченето на пари в магазините тип „направи си сам“. Фокусът върху малкия кръг в собствения живот е по-висок в такива времена и харченето около дома е по-високо, изтъкна банкерът.

„Пандемията не е променила радикално навиците ни. Най-вероятно ще научим нещо ново, после ще забравим нещо старо, но ще бъдем същите, обогатени с някакъв опит и ценейки повече малките радости от физическото общуване, което някак си се загуби“, каза още Хампарцумян.

 

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Партията на Трифонов засега отлага въвеждането на мажоритарен вот

външна реклама Кадър видео ФБ „Трябва да има мажоритарни избори, но гледайки тази зала… Партията, която ги предлага, няма мнозинство“, отговори Йорданов на репликите от страна на ГЕРБ, защо е пропуснал да ги спомене. Така стартира втората по големина сила в новото Народно събрание – „Има такъм народ“ (ИТН) на …

Новини
Ива Митева към журналистите: Ще имате пълен достъп до всички части в сградата

външна реклама Кадър видео ФБ Заради противоепидемичните мерки от началото на извънредното положение през миналата година парламентарните репортери нямаха възможност да провеждат индивидуални интервюта с депутати в кулоарите на парламента, а премествайки се в сградата на бившия Партиен дом, представителите на медиите бяха разположени в зала на приземния етаж, без …

Новини
Мика е велика! Изсипаха се суперлативи в социалната мрежа

външна реклама Кадър видео ФБ „Неуморимият ход на времето и датата в моя акт на раждане ми дадоха привилегията да открия 45-ото Народно събрание. Дано да съм добра орисница“. Така започна най-възрастната депутатка – 79-годишната Мика Зайкова от „Има такъв народ“, която зае председателското място преди да бъде избрана Ива …