Халваджиян: Знаят ли вече Руснаците, че Кирил и Методи не са Руснаци

Новини
13

Днес в речта си президента Радев бил казал, че сме дали азбуката си на Русия! Да, така е! Въпросът е дали руснаците го знаят, написа Маги Халваджиян в личния си профил във фейсбук.

Ето как продължи поста му:

„Беше 1982 и аз учех в цирковото училище в Москва! В час по руски език преподавателката ни съобщи, че Кирил и Методи са руснаци! Така преподаваха в Москва тогава! Аз, Дани, Пешо и Чочо бяхме на по 15 години тогава и явно не сме си давали точно сметка какво е пропагандна машина!

Естествено, веднага скочихме и дори през смях започнахме да обясняваме на учителката, че е в голяма грешка! Съучениците ни (руснаци) бяха в шок от нашата “наглост”! Те цял живот бяха учили, че Кирил и Методи са руснаци и сега изведнъж четири Българчета им обясняваха страшни глупости!

После ни привикаха и в Българското посолство в Москва и ни казаха да не се обясняваме! Дааа! Такива времена бяха! Та въпросът ми е : Знаят ли вече Руснаците, че Кирил и Методи не са Руснаци?

Вярата и буквите са опазили идентичността ни! Има неща, които не могат да ни вземат!

Честит празник на всички!

loading...

Знаят, Маги, знаят! От 1972 до 1989г работих като екскурзовод със съветски групи на морето. Срещнах се с руснаци от обикновения колхозник до професора в Пушкинския институт в Москва. Никой не изказа подобна глупост. Изглежда твоят преподавател е чел малко. Но в никакъв случай някой прави пропаганда относно азбуката и нейните създатели. (Между другото и аз бях семинарист.) В Одеса бях на вечерня. Никой не отрича, че църковните книги са от България, преведени на руски. Стига сме плюли Русия, за да угодничим на някого!

маги, страхотен продуцент си,предполагам и много начетен,вярно имало е пропаганда ,да но все пак това е Русия,която ни е помагала много пъти да се възродим,а не сегашните ни „приятели“,никой не е виновен за това,че в определени моменти Русия се е управлявала от неудобни нам хора и разбира се обратното,но тук става въпрос за обикновените хора за народа на Русия и България.Всички знаем истината,тя винаги е една,лошото е че политиците я изопачават обикновено.Освен това нека не забравяме,че Русия даде суверенитет на Армения,а по голямата част е още под Турско робство,демек под натовско ,нали и ние сме в НАТО,какво следва от това…..

Г- н Халваджиян за втори път Ви пиша пак по същият повод,за да Ви поздравя за точната и откровенна истина.!Вие стечудесен Човек. Малко хора вече разговарят така! Свалям Ви шапка ! ДШ

И все пак не им е приятно да го чуват.За уточнение: аз съм русофилка.

Това е Вашият празник. Нека Ви донесе радост и здраве и на ДОБЪР час във попрището Ви ! Вие сте чуде – сен талантлив творец!!! ДШ

Ама не разбравте дека не се ни бугари него се Македонци колко и да не ви секак беше аа харесва мајка македонска ги е родила и македонски јазик научила се

А бе, западни българино, седи си в новоизлюпената държавица, и чети Световна история, посърбено българче нещастно!

Маке, седи си в новоизлюпената държавица, учи световна история и не пиши глупости. Като си посърбено българче, защо поне „Македонскиот язик“ не се научи да пишеш грамотно?

А знаят ли Българите че Кирил и Методий не са били Българи когато са създавали азбуката

Маги, не се прави на интересен. Руснаците знаят много отдавна, че Кирил и Методи са българи. Аз го чух това още 1968 година. Като студент в Москва за приноса на двамата братя създали българската писмек(ност говореха такива светила на науката като: Професор Афанасиев, професор Ботигин,професор Румянцев, професор Кудрявцев, професор Саркисян, професор Вега и всички руски студенти. Имаше и такива които наистина твърдяха, че двамата братя са руснаци но всички им се смееха.

БРАТЯТА КИРИЛ И МЕТОДИ НЕ СА НИТО БЪЛГАРИ НИТО МАКЕДОНЦИ ТЕ САРОДЕНИ В РИМ ЗНАЧИ СА РИМЛЯНИ НО СА БИЛИ ИЗПРАТЕНИ В СОЛУН С МИСИЯ ДА ПРОСВЕЩАВАТ НАСЕЛЕНИЕТО !ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ СОЛУН Е БИЛ ВЛАДЕНИЕ НА ВИЗАНТИИСКАТА ИМПЕРИЯ ЗА ТОВА СЕ БЪРКА ЧЕ АЗБУКАТА Е МАКЕДОНСКА НА ТАЗИ АЗБУКА ПИШАТ И ЧЕХИ И РУСНАЦИ ДОРИ И МОНГОЛЦИ !

Да го светна тъпото „журналистче“, че руснаците винаги са знаели, че Светите братя Кирил и Методий са били ГЪРЦИ, представители на една от държавообразуващите нации на Византийската империя, каквито между другото са били предците на тоя евроГейатлантически репей.

Бих открил и една печална истина, че ОСНОВНАТА ЧАСТ НА БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ Е УБЕДЕНО, ЧЕ СВЕТИТЕ БРАТЯ КИРИЛ И МЕТОДИЙ СА БЪЛГАРИ.

Това е резултата от 30 годишно шлифофане на мозъците с евроГейатлантически мантри за величие по повод и без повод, но най-вече по измислени и фалшиви поводи.

13 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Редица държави налагат карантина и ограничения за българите

Причината е в ръста на регистрираните случаи на коронавирус у нас Редица държави налагат карантина на българските граждани заради скока на случаите на заразени с COVID-19 у нас, предаде БГНЕС. От началото на месеца в страната всеки ден се регистрират над сто случаи на коронавирус. Именно поради тази причина редица …

Новини
Засилен контрол на „Промахон“ е само една от обявените мерки срещу коронавируса в Гърция

Ясни са част от решенията от днешното съвещание между премиера на Гърция Кириакос Мицотакис, главния епидемиолог и заместник-министъра за гражданска защита относно мерките за коронавируса. Това са зелена светлина за директни полети от Великобритания и Швеция, интензивен контрол на граничния пункт Промахон и във вътрешността на страната, искане за забрана …

Новини
Служител на президентството с положителна проба за Covid-19

През почивните дни служител на президентската институция е дал положителен тест за коронавирус, съобщават от „Дондуков“ 2. Във връзка с това са направени тестове на президента и на непосредствено работилите с него, които са отрицателни. Предприети са мерки за нормалното функциониране на президентската институция, се посочва в съобщение на прессекретариата …