fbpx

Хаджигенов: Единствената добра позиция за Борисов ще е в Централния софийски затвор

Новини
външна реклама

Снимка профил ФБ

ФАКТИ публикува разговор с адвокат Николай Хаджигенов, където той коментира провелите се вчера парламентарни избори, върху предварителните резултати и върху предложението на Борисов за съставяне на експертно правителство.

„Единствената добра позиция, която ще има Борисов тепърва, ще е в северното крило на Централния софийски затвор. Вчера направихме първата стъпка в тази посока. Затова и той изплака като в съветски виц: „Ребята, давайте жить дружно?“ (Деца, хайде да живеем дружно?)“.

външна реклама

 

На въпроса дали думите на Борисов към гражданите и политиците са били поднесени по адекватен начин – в живо включване във Facebook, адвокат Хаджигенов отговори: „Кое му е адекватното на Борисов е хубав въпрос, но той е изцяло риторичен. Въобще колко е адекватна ситуацията, в която той последната година и половина не стъпи в Парламента и не слезе от джипката като малко дете с играчка – сакън, да не му я вземем. Същевременно беше скрит, наведен, обикаляше села и паланки, не смееше да стигне до София. Тоест човекът изобщо не е адекватен. Ситуацията прилича на тази, в която Тодор Живков слуша Петър Младенов и разбира, че си отива. Точно така беше и вчера. Този паралел е неизбежен и е хубав паралел. Дотук добре“.

Относно резултата на „Изправи се! Мутри вън!“, адвокат Хаджигенов каза: „За нашата част от коалицията, аз мога да кажа следното – ние гледаме на политиката като на инструмент, с който да изчегъртаме Борисов и борисовщината. Това, от което сме удовлетворени със сигурност, е категоричната яснота след вчера, че Борисов си отива. Сега тепърва трябва да се преборим с борисовщината и герберщината. Резултатът ни е резултат. За нас политиката не е самоцел и никога не е била. Това е просто инструмент, с който да надградим това, което не успяхме да постигнем на площада. След протестите следващият разумен ход е политиката, защото властта е начинът, по който не само да се махне Борисов, но и да се направят нужните промени. Все пак ние сме парламентарна република. Да, Борисов я ликвидира, но ние сега ще възстановим тази парламентарна република. Начинът да извършим промените е именно този – влизане в политиката. Именно заради това направихме втората стъпка и нагазихме там“.

По повод предложението на Борисов за създаване на експертно правителство, адвокат Хаджигенов беше категоричен, че „Изправи се! Мутри вън!“ няма да подкрепят такава идея. „Абсурд! Нищо свързано с Борисов не можем да подкрепим, освен да пуснем водата след него. Вчера вече го направихме веднъж – избирателите го направиха. Това, което зависи от нас оттук насетне е да пуснем водата още веднъж, за да измием тази гадна смрадлива политическа гняс и да започнем начисто“, каза той.

На въпроса дали можем да направим паралел между сегашното предложение за експертно правителство и предложението за нова Конституция от лятото на 2020 година, адвокат Хаджигенов отговори: „Да, напълно. Това е едно тупкане на топка. Борисов се опитва да оцелее още един ден. Той още преди беше казал, че не си представя какво ще прави извън политиката. Правилно, защото в политиката влизат и такива като него, като Цветанов, като ВМРО, като патриотичните формации, които реално са паткопасачи – тоест нивото там е паткопасач. Не повече, не по-малко. Тези хора, без този вид политическа корупция, те са никой, те са нищо. Те не могат нищо, не знаят нищо, не правят нищо – не са нищо. Ако не са в политиката, не са никъде”.

“Цветанов влезе в политиката със съдраните гащи, Борисов също. Виждате сега какво им е нивото, само че те не могат да дишат без политика. „Ние знаем, ние можем“ – видяхме какво можете, единствено да крадете“, категоричен беше адвокат Хаджигенов в края на разговора.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
„Изправи се! Мутри вън!“ иска комисия за полицейското насилие на протестите лятото

външна реклама Кадър идео БНТ „Изправи се! Мутри вън!“ от тази сряда започват събиране на подписи за създаване на парламентарна комисия „за разследване на полицейско насилие“ по време на летните протести през 2020 г., съобщи адвокат Николай Хаджигенов на пресконференция на формацията в кулоарите на парламента, пише Евроком. По време …

Новини
Откриха мъртъв 37-годишен мъж в дома му в Бургас

външна реклама Чуха се ужасяващи писъци, после разбрахме, че жената е намерила сина си мъртъв, разказват съседите. 37-годишен мъж е открит мъртъв в дома си в жк „Славейков“. Трупът на младия бургазлия е намерен от майка му късно снощи, научи Флагман.бг. „Чуха се ужасяващи писъци, после разбрахме, че жената е …

Новини
Почивните дни по Великден и през Май

външна реклама Пиксабей По повод Великден почиваме 4 дни (от петък до понеделник) от 30 април до 3 май включително. Празникът бележи края на Великденските пости, които започват от понеделника след Сирни Заговезни. Ето и кога са другите почивни дни през 2021 година. външна реклама Тъй като съботата преди Великден …