fbpx

Ha тpи oт нaй-гoлeмитe иĸoнoмиĸи в cвeтa им тpябвaт пoлoвин милиoн шoфьopи

реклама

Редица автомобилни компании от години работят усилено по свои безпилотни автомобили и камиони. Появата на тези возила на пътя обаче ще отнеме още доста време като се има предвид, че освен осъвършенстването им е необходимо въвеждането на правна рамка за регулирането им, пише money.bg.

И докато светът очаква с интерес кога точно ще види тези коли в движение, транспортният сектор се „задъхва“ от остър недостиг на шофьори. САЩ, Германия и Япония са изправени пред дефицит от половин милион или 565 хиляди такива, показват данни на Morgan Stanley.

Именно този сектор е жизненоважен за икономиките и на трите държави, като в Щатите той е отговорен за 75% от доставките на стоки и продукти. Ситуацията изглежда още по-сложна на фона на застаряващото население в развитите държави и пенсионирането на голяма част от шофьорите.

„Този недостиг ще доведе до увеличаване на разходите за превозвачите, както и евентуално на тези на потребителите“, посочват експертите в свой анализ, цитиран от Business Insider.

„Докато транспортната индустрия в световен мащаб е сравнително фрагментирана и в миналото не е имала много голяма ценова сила, дефицитът ще увеличи цената за всички играчи и това ще доведе до инфлация на разходите“, смятат още от Morgan Stanley.

реклама

Първите белези за това вече са налице с нарастването на цените за товарните превози. Експертите обаче прогнозират, че ако ръстът достигне 10% или повече в следващите две години, останалите участници в индустрията ще се обърнат към друг алтернативен транспорт.

Според Morgan Stanley това ще доведе до възможно най-лошия сценарий, в който шофьорите ще печелят повече, но техните работодатели ще бъдат притиснати на фона на усилията си да бъдат рентабилни на фона на скока в разходите.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Юношеският национален отбор на България взима играч на ЦСКА

реклама От ЦСКА 1948 се похвалиха с повиквателната на своя футболист Александър Димитров за сборния лагер на юношеския национален отбор на България. Те сториха това в клубния си сайт. Лагерът ще се проведе от 25 януари до 6 февруари в Анталия, Турция, като бранителят ще пътува директно от Алания, където …

Новини
Следващата седмица решават за връщането на учениците в училище

реклама Снимка МОН Ще се решава и на какъв период ще се редуват учениците в училище и на онлайн обучение. „Ако е на повече седмици, повече време ще трябва да стоят останалите в електронна среда. Ако пък е твърде кратко на децата им трябва време за превключване и адаптация. Така …

Новини
Отвара с локум и мента почиства дихателния път като прахосмукачка и изхвърля секрета от дробовете

реклама Снимка pixabay В сезона на вирусите и в условия на пандемия, важно е да се погрижим за подсилване на имунната си система. Но въпреки всички мерки все пак инфекцията може да се появи и да затрудни дишането, както и да се появят и други проблеми, като засилено отделяне на …