fbpx
Блиц Новини

кадри bTV, Фейсбук/Стани богат, Pixabay, Уикипедия: Грешен въпрос в „Стани богат“ вбеси зрителите: Участник се оказа пророк

Зрители на “Стани богат” се почувстваха дълбоко разочаровани от грешка, която видяха в предаването, излъчено на Разпети петък и не спират да я коментират и след Великден.

външна реклама

По ирония на съдбата, тя е свързана с Библията, свещената за християните книга.

В първия почивен ден около Великден, на Стола на богатството седна актьорът на свободна практика Георги Атанасов. Играта му тръгна със забавни диалози между него и колегата му Михаил Билалов.

Нито водещият, нито играчът обаче знаеха, че точно това издание на шоуто ще предизвика огромна полемика на религиозна тема. При седмия въпрос в играта, на екрана се появи библейска тема.

“Аз не съм религиозен и нямам никакъв интерес към Библията. Знам за Каин и за Авел и за враждата между тях, но не знам дали имат други братя. Но за Сет съм чувал, че е някакъв бог”, това си призна искрено актьорът Георги Атанасов и поиска помощ от публиката.

След като за верен отговор беше посочен Сет, Фейсбук избухна от коментари, че това не е вярно.

Основният довод е, че във всички издания на Библията на български, третият син на Адам и Ева носи името Сит. Ето част от коментарите на възмутените зрители:

Съжалявам, написах на г-н Билалов във фейса, но не е прочетено. Третият син на Адам и Ева е Сит! Добре е да бъде обяснено на сценаристите на въпросника, че е добре отговорите да бъдат по-добре проверявани. Във всички издания на Библията е Сит!

Сет е египетски бог. Сит е третият син според Библията. Много некоректно от страна на продукцията.

Сит не е герой на Уикипедията, а на Библията. Изложиха се. Страхотно се изложиха. И в Уикипедия пише Сит!

Някои от зрителите пък директно цитират Библията, Битие 4:25, където е първоизточника на правилния отговор и името е Сит. Колкото до Уикипедия, която също беше цитирана като възможен източник, там нещата са доста противоречиви.

Случайно или не, актьорът играч предвиди, че ще има вълнения в социалните мрежи след този въпрос.

Той обаче предполагаше, че темата ще е друга – защо не е знаел правилния отговор и е искал жокер.

Както се оказа обаче, знанията му не са по-различни от тези на мнозинството българи.

външна реклама
Блиц Новини
Спрете се, случващото се с Евгени и Валерия премина всякакви граници

Кадри БТВ: Спрете се, случващото се Евгени и Валерия премина всякакви граници Драмата след края на романтичното риалити „Ергенът“ се оказа много по-голяма, отколкото по време на престоя на участниците в имението. Изписа се какво ли не по отношение на избора на Евгени, живота на Валерия и техните взаимоотношения след …

Блиц Новини
Запомнете го: Абитуриентът Петър завъртя България на малкия си пръст от бала

кадри Фейсбук/“Флагман“: Запомнете го: Абитуриентът Петър завъртя България на малкия си пръст от бала Абитуриентите нямали цели и планове за живота след училище? Не е вярно! Твърдението на Димитър Бербатов, който се възмути от поведението на зрелостници на пътя и ги разкритикува от телевизионния екран и в социалните мрежи, далеч …

Блиц Новини
Сашо Кадиев побесня: Благо Джизъса му взима хляба

кадри bTV: Сашо Кадиев побесня: Благо Джизъса му взима хляба Бившият футболист и последен оцелял в „Сарвайвър“ Благой Георгиев преживява истински ренесанс в разностранната си кариера. След като стана победител в шоуто, той буквално скочи с двата крака в родния шоубизнес. Макар и преди това да е имал екранни появи …

error: Content is protected !!