fbpx
Блиц Новини

кадри bTV, Фейсбук/Стани богат, Pixabay, Уикипедия: Грешен въпрос в „Стани богат“ вбеси зрителите: Участник се оказа пророк

Зрители на “Стани богат” се почувстваха дълбоко разочаровани от грешка, която видяха в предаването, излъчено на Разпети петък и не спират да я коментират и след Великден.

По ирония на съдбата, тя е свързана с Библията, свещената за християните книга.

В първия почивен ден около Великден, на Стола на богатството седна актьорът на свободна практика Георги Атанасов. Играта му тръгна със забавни диалози между него и колегата му Михаил Билалов.

Нито водещият, нито играчът обаче знаеха, че точно това издание на шоуто ще предизвика огромна полемика на религиозна тема. При седмия въпрос в играта, на екрана се появи библейска тема.

“Аз не съм религиозен и нямам никакъв интерес към Библията. Знам за Каин и за Авел и за враждата между тях, но не знам дали имат други братя. Но за Сет съм чувал, че е някакъв бог”, това си призна искрено актьорът Георги Атанасов и поиска помощ от публиката.

След като за верен отговор беше посочен Сет, Фейсбук избухна от коментари, че това не е вярно.

Основният довод е, че във всички издания на Библията на български, третият син на Адам и Ева носи името Сит. Ето част от коментарите на възмутените зрители:

Съжалявам, написах на г-н Билалов във фейса, но не е прочетено. Третият син на Адам и Ева е Сит! Добре е да бъде обяснено на сценаристите на въпросника, че е добре отговорите да бъдат по-добре проверявани. Във всички издания на Библията е Сит!

Сет е египетски бог. Сит е третият син според Библията. Много некоректно от страна на продукцията.

Сит не е герой на Уикипедията, а на Библията. Изложиха се. Страхотно се изложиха. И в Уикипедия пише Сит!

Някои от зрителите пък директно цитират Библията, Битие 4:25, където е първоизточника на правилния отговор и името е Сит. Колкото до Уикипедия, която също беше цитирана като възможен източник, там нещата са доста противоречиви.

Случайно или не, актьорът играч предвиди, че ще има вълнения в социалните мрежи след този въпрос.

Той обаче предполагаше, че темата ще е друга – защо не е знаел правилния отговор и е искал жокер.

Както се оказа обаче, знанията му не са по-различни от тези на мнозинството българи.

Блиц Новини
Дара лудо влюбена в годеника си

Кадри БТВ Вечерта в Денсинг старс бе посветена на много близки хора на участниците. Всеки от тях остави сърцето и душата си на сцената на бляскавото шоу. Тази вечер танцувахте за любимите си хора, не само за точки и престиж. Обичахте и бяхте обичани. Любовта няма граници, няма първи и …

Блиц Новини
Рязката смяна на температурите носи огромен риск

Кадри Нова ТВ От няколко дни синоптиците тръбят за големи температурни амплитуди. След дни със стойности около и над 30 градуса ще застудее изведнъж. Това е като шок за организма и неговата адаптация.Това може да ни може да се изправи пред различни предизвикателства. Едно от основните последствия от рязката смяна …

Блиц Новини
Шеф Токев коментира козунаците от 200 лева: Органичните яйца са много скъпи

кадри bTV „Порше” или „Ферари” не струват колкото един „Фиат”, този коментар направи шеф Андре Токев по повод рекордната цена от 200 лева за килограм козунак по Великден. В „Преди обед” по bTV той обясни, че един майстор трябва сам да си поставя цената, а не клиентите да я определят. …

error: Content is protected !!