fbpx

„Градус“ АД обяви загуби с над 24 млн. лв. заради разкритията пред комисията в парламента

Новини
външна реклама

Снимка www.gradus.bg

Спадът в цената на акциите на „Градус“ АД през последните дни е ощетил инвеститорите на дружеството с 24,36 млн. лв., обяви ръководството на компанията в официално изявление, разпространено до медиите след споменаването на дружеството пред парламентарната комисия за ревизия на кабинета „Борисов 3“ в сряда и петък, пише Инвестор.

Дружеството показва „дълбока обезпокоеност“ от факта, че твърденията и откровените манипулации получават гласност и легитимация в българския парламент, без да бъде направен какъвто и да е опит за установяване или дори проверка на фактите.

външна реклама

Всичко това подкопава не само доверието в определена компания, но и доверието в целия капиталов пазар и води директно до преки загуби за хиляди професионални и непрофесионални инвеститори за сметка на краткосрочни политически дивиденти, посочва Георги Бабев, независим член на Съвета на директорите на “Градус” АД.

“Градус” АД отбелязва още, че не може да допусне уронване на дългогодишно градения имидж на компанията и ощетяване на своите инвеститори, клиенти и доставчици, и е задължено и ще предприеме всички възможни правни действия за защита на техните интереси. Дружеството е готово за пълна данъчна ревизия и проверки от всички институции.

Акциите на „Градус“ поевтиняха първоначално с 10,3% до 1,4 лв. за акция минимална цена в петъчната търговска сесия след твърденията на фермера Светослав Илчовски. Първоначалният спад беше частично заличен и последните сделки бяха на цена от 1,46 лв., или 6,4% надолу. Това не е изненадващо движение, тъй като част от твърденията на Илчовски са за манипулиране на отчетите на „Градус“ още при излизането ѝ на борсата.

В разказа си пред комисията в края на миналата седмица той поясни, че е бил заставян да прави „кух оборот“ (на „Градус“), за „да излязат на БФБ, да си вдигнат стойността на дружеството и да продадат акции, които нямат стойност, на българските, да подчертая, пенсионни фондове“.

 

Продължението четете ТУК

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Жената на майор Терзиев съобщи последните му думи по радиостанцията преди разбиването на Миг 29

външна реклама Кадър ВМС От 6-и клас искаше да стане пилот. Това беше неговата мечта. Това е най-честният човек, който познавам. Това заяви в ефира на Нова телевизия съпругата на загиналия пилот на МиГ-29 край Шабла майор Валентин Терзиев – Димитрина Попова. „Когато ми се обадиха да ми кажат за …

Новини
Алекс Петканова пусна снимки с детето си от болницата

външна реклама Снимка профил инстаграм Вчера Петканова тя качи на стори детска ръчичка със системи от болницата, след което всички се озадачиха какво се случва. Очевидно е, че това е ръката на малкия им син Габриел, но до последно Петканови не потвърждаваше това. Днес обаче тя отново качи снимка, на …

Новини
3-те милиарда от България за „Турски поток“ са пари на вятъра

външна реклама Снимка Пресцентър на МС Когато през 2019 г. започна строителството на газопровода „Турски поток“ през България, той беше представен от тогавашните управляващи като добра инвестиция, която ще бъде полезна за региона и не само ще бъде възстановена, но и ще донесе печалби за страната. И как иначе, при …