fbpx

Готвят ново затягане на мерките

Новини
реклама

кадър: bTV

Не само гимназистите и студентите, а вероятно и най-малките ученици ще започнат да учат от домовете си. Това каза в ефира на bTV главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Той се включи от сутрешното предаване на телевизията от дома си, където е в 10-дневна карантина заради това, че е бил контактен с премиера Бойко Борисов, който е заразен с коронавирус.

Епидемичната ситуация се утежнява, някои болници вече изпитват затруднения и мерките ще се затягат, особено ако хората продължават да не спазват предписанията на властите, предупреди Кунчев. Той допълни, че затварянето на баровете и дискотеките може да се окаже по-дълго, ако не се прекърши кривата на заболеваемостта, която в момента е върви нагоре.

реклама

„Възможно е допълнително затягане на тези мерки без да се стига до локдаун на населени места – това не е кой знае колко ефективна мярка. Вечерният час според мен не е от най-ефективните, създава затруднения на гражданите, но в общини, където е твърде голяма заболеваемостта, властите го правят“, коментира Кунчев. Той подчерта, че въпреки мащабните национални мерки от вчера вечерта, остава възможността на местно ниво да се вземат решения.

„Проблемът със смесването на медицина и политика е едно от най-вредните неща в случая. Заведенията смятат, че са нарочени и някой ги мрази; училищата смятат, че ги ограничаваме“, коментира главният държавен здравен инспектор.

„При другите респираторни заболявания има 2-3-4 седмици пик и следва спадане. Дали ще стане така се надявам, но не вярвам – не се държи като типичен респираторен вирус“, добави той. Кунчев коментира също, че към момента в наредбите не е регламентирана и самоизолацията, в която и самият той се намира и каза, че това ще бъде поправено.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Отиде си Стою Чонгаров – гайдарят на Валя Балканска

реклама Снимка pixabay Почина известният гайдар Стою Чонгаров от село Бостина. Тъжната новина съобщиха от Гайдарски състав “Петко Войвода“. Той ни напусна на 89-годиша възраст. Самоукият музикант Бай Стою е един от доайените на родопската гайда. Той е част от основателите на „100 каба гайди“. Белобрадият родопчанин винаги бе с …

Новини
Ева Веселинова намекна за връщане в телевизията

реклама Снимка профил инстаграм Ева Веселинова успя да изплува от забравата, тегнеща над нея след Нова телевизия. Половин година след като остана без работа, тя по всяка вероятност ще се пробва в конкурентната bTV, пише в. „Уикенд“. Блондинката бе уволнена от „На кафе“ в края на миналия телевизионен сезон и …

Новини
Васил Божков: Бизнесът е в кома. Въздухът е отровен. Няма вода.

реклама Снимка профил ФБ С отговорите в единственото си интервю за половин година БМБ за пореден път призна участието си в унищожението на държавата. Призна, че той и съучастниците му са погазили Конституцията, унищожавайки компаниите ми, написа Божков в профила си в социалната мрежа. реклама В момента над българите се …