fbpx

Готвят ни за комендантски час за хора над 65 години

Новини
реклама

Кадър ФБ Кунчев и Борисов

България е в трепет какви мерки ще вземе правителството срещу Ковид 19. „Ще ни затворят ли пак?“, се питат голяма част от хората.

Д-р Кунчев открехна завесата, че действително за възрастните хора над 65 години може да се наложат по-рестриктивни мерки.

Според „Труд“ най-драстичната мярка, пълна изолация, едва ли ще бъде приложена

Комендантски час за хора над 65 г. обсъждат здравните власти. Идеята е да се въведе време от деня, в което те не могат да излизат. Това е най-мекият вариант на възможни ограничения за най-уязвимата група граждани при зараза с коронавирус. Вторият вариант предвижда ограничения за определено разстояние от дома, призна главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Най-драстичен е третият сценарий – пълна изолация. Той е и най-малко вероятен.

Попитан от “Труд” кой и как ще контролира възрастните, ако се приеме вторият вариант, той отговори, че контролът ще се осъществява от тези, които досега са отговорни за него. Кунчев не разкри подробности как ще се следи дали възрастните не се отдалечават от разрешения периметър. Това би могло да става чрез проверка на адреса в личната карта, коментираха експерти.

реклама

Кунчев поясни, че засега не се налагат допълнителни ограничения. До тях ще се стигне при усложняване на епидемичната обстановка, т. е. ако броят на заразените продължава да расте.

Кунчев подчерта, че в момента решението на здравното министерство и Националния оперативен щаб е да се заложи на по-строг контрол по спазването на въведените мерки. Дълго време можем да издържим с 500 новозаразени дневно, обяви Кунчев.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Проф. д-р Костадин Ангелов: Ще предложим удължаване на мерките с още 3 месеца

реклама Снимка МС „Нещата са притеснителни в Европа заради лошите тенденции, свързани с новия „британски“ щам, защото той се разпространява по-лесно и по-бързо – един преносител заразява 2,6 души. Ако се случи това в България, а с голяма вероятност се допуска, това ще постави в риск бъдещите противоепидемични мерки. Допускаме, …

Новини
Най-сигурните симптоми, че сме изкарали COVID-19 – отпадналост, безсъние, депресия

реклама Снимка pixabay И така, според данните от изследването, трите най-често срещани симптома сред прекаралите новия коронавирус са отпадналост (63%), безсъние (26%) и безпокойство/депресия (23%). Учените проучили какви би били дългосрочните последици за здравето на пациенти с COVID-19, които са преборили инфекцията. В изследването били включени всички пациенти на болничното …

Новини
Лидъл дава на всеки ваксиниран служител по 200 долара

реклама Снимка pixabay Πooщpeниeтo нa Lіdl e eднo oт нaй-гoлeмитe, пpeдлaгaнo нa aмepиĸaнcĸитe paбoтници дoceгa. Гepмaнcĸaтa вepигa Lіdl щe пpeдocтaвя дoпълнитeлни 200 дoлapa нa вceĸи cвoй cлyжитeл в CAЩ, ĸoйтo ce вaĸcиниpa cpeщy Соvіd-19, cлeд ĸaтo имa пo-гoлям дocтъп дo вaĸcинитe, пишe Rеutеrѕ, цитиран от money.bg. За България засега няма …