Готвят ни за комендантски час за хора над 65 години

Новини
реклама

Кадър ФБ Кунчев и Борисов

България е в трепет какви мерки ще вземе правителството срещу Ковид 19. „Ще ни затворят ли пак?“, се питат голяма част от хората.

Д-р Кунчев открехна завесата, че действително за възрастните хора над 65 години може да се наложат по-рестриктивни мерки.

Според „Труд“ най-драстичната мярка, пълна изолация, едва ли ще бъде приложена

Комендантски час за хора над 65 г. обсъждат здравните власти. Идеята е да се въведе време от деня, в което те не могат да излизат. Това е най-мекият вариант на възможни ограничения за най-уязвимата група граждани при зараза с коронавирус. Вторият вариант предвижда ограничения за определено разстояние от дома, призна главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Най-драстичен е третият сценарий – пълна изолация. Той е и най-малко вероятен.

реклама

Попитан от “Труд” кой и как ще контролира възрастните, ако се приеме вторият вариант, той отговори, че контролът ще се осъществява от тези, които досега са отговорни за него. Кунчев не разкри подробности как ще се следи дали възрастните не се отдалечават от разрешения периметър. Това би могло да става чрез проверка на адреса в личната карта, коментираха експерти.

Кунчев поясни, че засега не се налагат допълнителни ограничения. До тях ще се стигне при усложняване на епидемичната обстановка, т. е. ако броят на заразените продължава да расте.

Кунчев подчерта, че в момента решението на здравното министерство и Националния оперативен щаб е да се заложи на по-строг контрол по спазването на въведените мерки. Дълго време можем да издържим с 500 новозаразени дневно, обяви Кунчев.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Синдикатите: Минималното дневно обезщетение за безработица да стане поне 17 лв

реклама Снимка вихрогон.бг И двата синдиката КТ „Подкрепа“ и КНСБ са на мнение, че предвиденото увеличение на обезщетението за безработица от 12 лв не е достатъчно. Според тях трябва да е поне 60 на сто от минималната заплата или 17 лв. От КНСП са и против замразяването на на паричното …

Новини
AccuWeather прогнозира бурни ветрове и наводнения в Европа през предстоящата зима

реклама Снимка pixabay Метеоролозите на „AccuWeather“ обявиха своята прогноза за зимата, която наближава все повече. Техните очаквания са за снежен декември и по сухи януари и февруари. Бури, придружени със силни ветрове се очакват през януари и до средата на февруари.   Основният път на лошото време в цяла Европа …

Новини
Сачева: 40 лв детски добавки са право на всяко дете да ги получи

реклама Снимка профил ФБ Днес във Велико Търново министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, коментира, че всички деца имат право да получат добавката от 40 лв. Родителите трябва да подадат заявление в отделите за социално подпомагане, за да я получат. Тя коментира бюджетът в социалната сфера, предвиден за …