fbpx
Блиц Новини

Кадри: БТВ: Готвачът Емил Димитров стигна до въпрос за 20 хиляди лева

Впечатляваща игра направи един от най-позитивните участници през този сезон в „Стани богат“ – Емил Димитров от Силистра.

Водещият Михаил Билалов сподели за него, че е счетоводител по диплома и готвач по призвание. Постоянно усмихнатият мъж има златна значка от Българския туристически съюз, тъй като е посетил и 100-те национални туристически обекта.

Вчера той направи силно представяне и стигна до въпрос за 5000 лева, като заключи 3-те бона като втора сигурна сума преди това. Участникът бе ползвал и два жокера.

„Доста по-различно е от това да даваш отговори от вкъщи пред екрана. Тук емоцията е по-различна. Препоръчвам на всеки да дойде и да опита“, каза Димитров преди да продължи играта си в днешния епизод, а Билалов го похвали, че много добре си е ползвал жокерите до момента: „Рискува когато трябва, подсигури се когато трябва и подхождаш с много позитивна нагласа, което няма начин да не се отрази на играта“. „Хората са казали – с позитивизъм към прогрес“, отвърна с усмивка участникът.

Първото, което Билалов го попита, бе: „Коя фундаментална за България книга започва с главата „Ползата от историята“?“ – „Рибният буквар, „История славянобългарска“, „Записки по българските въстания“ или „Под игото“. „Имах някакво странно чувство още преди да ми излезе въпроса, че е „История славянобългарска“. Чел съм „Под игото“, но отдавна. Двоумя се между тези две книги“, каза силистренецът и помоли за жокер „50:50“. Компютърът остави първите два отговора, а Емил се довери на първоначалната си интуиция и така продължи напред.

Въпросът за 10 000 лева бе следният: „Какво се съхранява в международното хранилище на остров Шпицберген от норвежкия архипелаг Свалбард?“ – „Книги от цял свят“, „Семена на растения“, „ДНК проби от всяка нация“ или „Оръжия“, попита го Билалов. Димитров поразсъждава и се насочи към втората опция. „Маркирам „Семена на растения“! Аз съм дошъл да играя“, категоричен бе Емил и това се оказа правилен отговор.

Последва питане №12 за 20 000 лева: „Енхедуана е смятана за най-ранния писател, който е известен по име. Каква е била тя?“ Вариантите за отговор тук бяха „Грънчарка“, „Гейша“, „Знахарка“ и „Жрица“. Участникът реши да се откаже, като извън играта посочи „Знахарка“, но се оказа, че „Жрица“ е верният отговор.

В крайна сметка готвачът си тръгна с 10 000 лева, признавайки, че с тях ще си направи екскурзия до Япония.

Блиц Новини
Пълен обрат с Вики след „Ергенът”: Прави много пари от прякора Цър-пър

кадри bTV, Инстаграм/Виктория Асенова Ако Алек ми беше дал роза в последния епизод, щях да му я откажа, това заяви Виктория Асенова, която напусна „Ергенът” след като се превърна в най-обсъжданата участничка този сезон. Тя направи това изказване в подкаста „Надкаст”, където стана ясно, че вече е започнала да капитализира …

Блиц Новини
Илия Луков разтърси ефира на БНТ с баладата за Гунди и Котков

кадри БНТ Народният певец Илия Луков разтърси с емоция студиото на БНТ в предаването на Георги Любенов. Той дойде за интервю, което много бързо се превърна в мини концерт. Луков изпя три песни, като първата беше легендарната балада за Аспарухов и Котков. Певецът не спести нищо от емоцията, която му …

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

error: Content is protected !!