fbpx
Блиц Новини

Кадри: БТВ: Готвачът Емил Димитров стигна до въпрос за 20 хиляди лева

Впечатляваща игра направи един от най-позитивните участници през този сезон в „Стани богат“ – Емил Димитров от Силистра.

Водещият Михаил Билалов сподели за него, че е счетоводител по диплома и готвач по призвание. Постоянно усмихнатият мъж има златна значка от Българския туристически съюз, тъй като е посетил и 100-те национални туристически обекта.

Вчера той направи силно представяне и стигна до въпрос за 5000 лева, като заключи 3-те бона като втора сигурна сума преди това. Участникът бе ползвал и два жокера.

външна реклама

„Доста по-различно е от това да даваш отговори от вкъщи пред екрана. Тук емоцията е по-различна. Препоръчвам на всеки да дойде и да опита“, каза Димитров преди да продължи играта си в днешния епизод, а Билалов го похвали, че много добре си е ползвал жокерите до момента: „Рискува когато трябва, подсигури се когато трябва и подхождаш с много позитивна нагласа, което няма начин да не се отрази на играта“. „Хората са казали – с позитивизъм към прогрес“, отвърна с усмивка участникът.

Първото, което Билалов го попита, бе: „Коя фундаментална за България книга започва с главата „Ползата от историята“?“ – „Рибният буквар, „История славянобългарска“, „Записки по българските въстания“ или „Под игото“. „Имах някакво странно чувство още преди да ми излезе въпроса, че е „История славянобългарска“. Чел съм „Под игото“, но отдавна. Двоумя се между тези две книги“, каза силистренецът и помоли за жокер „50:50“. Компютърът остави първите два отговора, а Емил се довери на първоначалната си интуиция и така продължи напред.

Въпросът за 10 000 лева бе следният: „Какво се съхранява в международното хранилище на остров Шпицберген от норвежкия архипелаг Свалбард?“ – „Книги от цял свят“, „Семена на растения“, „ДНК проби от всяка нация“ или „Оръжия“, попита го Билалов. Димитров поразсъждава и се насочи към втората опция. „Маркирам „Семена на растения“! Аз съм дошъл да играя“, категоричен бе Емил и това се оказа правилен отговор.

Последва питане №12 за 20 000 лева: „Енхедуана е смятана за най-ранния писател, който е известен по име. Каква е била тя?“ Вариантите за отговор тук бяха „Грънчарка“, „Гейша“, „Знахарка“ и „Жрица“. Участникът реши да се откаже, като извън играта посочи „Знахарка“, но се оказа, че „Жрица“ е верният отговор.

В крайна сметка готвачът си тръгна с 10 000 лева, признавайки, че с тях ще си направи екскурзия до Япония.

външна реклама


Блиц Новини
Кадри от дрон над София: България не помни такава опашка под дъжда

кадри Фейсбук/Георги Господинов, Манол Пейков: България не помни такава опашка: Извикаха полиция Докато по върховете на родната политика и в прокуратурата на България се разиграват грозни и обидни сцени, в сърцето на столицата ни се случва нещо невиждано и изключително красиво. Дни наред хора извиват огромни опашки на Панаира на …

Блиц Новини
Навръх 1 юни Децата при Мира и Виктор го казаха най-добре: България не заслужава това!

кадри Нова телевизия: Навръх 1 юни Децата при Мира и Виктор го казаха най-добре: България не заслужава това! В Деня на детето българските депутати решиха да се държат като инфантилни хулигани и почти успяха да провалят един от най-хубавите дни в годината. Физическите и словесни сблъсъци в парламента възмути всички, …

Блиц Новини
Почна със 150 лева заплатка, а днес е на върха в България, майка й обясни как

Стопкадри Нова Тв: Почна със 150 лева заплатка, а днес е на върха в България, майка й обясни как Луиза Григорова е любимка на много българи. Това е разбираемо, тъй като все пак е красива и известна актриса. Нейната майка обаче също се е реализирала в живота. Близо 30 години …

error: Content is protected !!