fbpx
Незабавни статии

кадри: Фейсбук/Александър Цветанов, Pixabay

Голяма грешка в описанието на Сашко му спасява живота. Той е бил с яке при изчезването си.

Якето, с което го намерихме, беше дебело като пухенка. Без нея нямаше как да оцелее, посочва спасителят му.

външна реклама

Как точно е оцелял 12-годшиният Александър от Перник дни наред в дивото, е тема, която продължава да вълнува и изумява всички. Два дни след откриването му, спасителите нямат друго обяснение, че изгубеното дете е яло шипки и глогинки.

Тази версия разви пред БНТ началникът на Планинската спасителна служба Емил Нешев.

Той не изключи и възможността Сашко да е намерил някой от пакетите с кроасани и вода, които са оставили търсачите, но призна, че това е по-малко вероятно.

Милко Михалков, един от доброволците, открили детето в събота, също смята че глогът и шипките са спасили Сашко.

Че се е движел през бодливите храсти се потвърждава и от белезите по дрехите, с които е открит.

Михалков подчерта също пред bTV, че детето не е било облечено със суичър, както беше съобщено в началото на издирването, а с дебело яке.

Топлата дреха със сигурност е станала решаващ фактор за оцеляването на момчето.

Те предполагат, че може да се е крило от хората, които го търсят.

Наблизо има изоставено поделение, което е било претърсено, но не е изключено детето да се е притаило някъде.

Детето е било в безпомощно състояние при откриването му.

То е лежало.

Не е вярно, че е било босо.

Спасителите му са махнали обувките, защото краката му са били подгизнали.

Моментът в който видях, че е жив и диша се запечата най-силно в съзнанието ми. Не вярвах, че след толкова време в планината, ще е оцелял и бях подготвен психически за по-лош сценарий, сподели пред Лора Крумова спасителя на Сашко. Мястото където го открихме е с много труден достъп, бе свит на кълбо и лежеше на земята.

Спасителите на детето изтъкнаха още един факт, че от тях е скрита информация още в началото, за точния час на изчезването му, което до някаква степен ги заблуждава в преценката докъде би стигнал той в светлата част на денонощието.

Те са категорични, че детето не е било на друго място освен в гората. Това, че им е съдействал да му помогнат те правят изводи, че не се страхува от хора, не е подплашен от присъствието им.

Ето го мястото според БТВ, на което е открит:

Бащата на Александър разказа защо със закъснение е съобщил за изчезването му. Той е направил опит сам и с помощта на приятели да се справи с издирването на детето.

Въпреки този разказ от първо лице много хора не вярват, че Сашко е способен да оцелее толкова време сам в гората.

Респект към доброволците, който търсиха Сашко, всички заслужават похвала и признание за положените усилия! Нека да бъдем обаче реалисти, детето е яло през тези 9 дни, през ноември в гората просто няма какво да се намери за ядене освен ако не си ловец, температурите падат до -5 градуса, теренът е много див с много трънаци и непроходими места, а детето е и с аутизъм, такива деца нямат особени умения за оцеляване и трудно се адаптират към нова среда. Според мен детето е било отвлечено и укрито, а в последствие пуснато на място, където се знае, че се претърсва, за да бъде намерено. Важното е, че Сашко е жив и здрав, но дълбоко се съмнявам, че това дете само 9 дни се е лутало в гората. Дано истината се разбере.

Много наивен народ сме. Никой не може да ме убеди, че едно дете може да оцелее в гората толкова дни само. Това е абсурдно! И как след обявяване на парична награда веднага бе намерено?!
Хора, пазете децата си! Всичко е много по-дълбоко и страшно, от колкото си мислим. Но тъй като никой няма да ни го каже е добре да мислим, да разсъждаваме върху случилото се трезво. Аз лично съм твърдо убедена, че цялото това нещо не е истина!

Една хубава приказка ….имаме нужда от такава, макар и зашита с бели конци. Дано полицията си свърши работата. Заради истината, заради Сашко и заради хилядите хора, които разхождаха по горите докато работят по „техните версии“.

 

външна реклама
БТВ
България ликува: Радослав напусна Фермата

Кадри БТВ След поредица от драматични събития и много глад, най-после стопанството на „Фермата“ се отърва от най-големия дразнител Радо, който в крайна сметка реши сам да напусне, за да запази и малкото останало достойнство у себе си. След като опита с всеки един да промени мнението му и се …

Незабавни статии
Ники Кънчев съобщи скръбна вест: Отиде си Кристи

Кадри ютуб Вестителят на хубави и лоши новини Ники Кънчев и този път остана верен на себе си и отбеляза кончината на голямата звезда Кристи Макви, вокалист и музикант от популярната рок банда Fleetwood Mac. Британско-американската рок група бе една от най-успешните групи на всички времена, продала 100 милиона записи …

Незабавни статии
Сашко заплете нова мистерия

Снимка профил ФБ Бащата на Сашко Александър Цветанов публикува последната творба на детето, която предизвика възхищение у всички. Красивата рисунка показва, че се справя наистина добре и е талантлив малък художник. Още от момента в който се почувства по-добре в болницата грабна боичките. Може би това занимание му доставя удоволствие …

error: Content is protected !!