fbpx

Голям проблем пред европейците във Великобритания

Новини

Снимка pixabay

Много от европейските граждани кандидатстват за статут на уседналост. Докато получат статут, те трябва да докажат, че са получили статус на временни или постоянни заселници.
Само така могат да получат достъп до обществени и финансови услуги. Това поставя под риск техните договори с наемодателите, работодатели и институции, съобщи Гардиън, цитиран от Факти.

Когато дадено лице кандидатства за актуализиране на статута, доказателството за временно пребиваване автоматично се премахва от цифровото разрешение. Реално кандидатстващият няма как да докаже, че е законно в страната.

външна реклама

Противоречието се разглежда от представители на администрацията. Някои европейски граждани не могат да си купят домове, защото банките не приемат техните цифрови документи за уседналост.

Реално този статут може да бъде проверен само чрез документи в дигитален формат. Граждани настояват британското правителство да им предостави нова временна форма, която да доказва, че пребивават законно в страната.

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

БГ звезди
Възползваха се безплатно от труда на Лили Иванова

снимки: Инстаграм/Лили Иванова, кадър: bTV Едно от ненадминатите качества на примата на българската поп музика Лили Иванова е, че не спира да обича и да уважава публиката си. Любовта между феновете и певицата е толкова взаимна, че може да извини дори това, че някои зрители гледат нейното първокласно шоу гратис. …

БГ звезди
Андрей се завърна от ваканцията с кола чудо

Кадри видео инстаграм профил За продуцентите на селскостопанското риалити „Фермата“ ваканцията приключи. Започва подготовка за старта на новия сезон, който е обявен на 3 септември. Андрей показа завръщането на семейството си, като изуми феновете си колко куфари свали от колата и се поинтересуваха от марката на автомобила побрал всичко това. …

БГ звезди
България забрави за Виктор, дамите полудяха по Евгени

Снимка профил инстаграм Новият избраник за главната роля в романтичното риалити сезон 2 „Ергенът“ Евгени Генчев отсега вълнува дамите по форумите в социалните мрежи. В момента върви кастинг за момичета, които ще се борят за сърцето му, но и тези, които са само зрители имат мнение за младия и талантлив …

teknoloji haberlerihaberler

error: Content is protected !!