Голям пожар обхвана район в южна Гърция

Новини
реклама

Снимка pixabay

Голям пожар гори на гръцкия полуостров Пелопонес. Няма пострадали, съобщават от Гражданска защита. Но властите евакуираха жители и туристи от района.

Мащабна операция на противопожарните екипи се опитва да овладее огъня на Пелопонес в района на Мани. Огнената стихия достигна до населени места и вилни зони. Евакуираха хора от пет села, информира БНР.

Изпращат съобщения по телефона на всички в района да са внимателни и да се подчиняват на властите, за да се избегнат жертви. Опасен е и гъстият дим.

Поради силния вятър, който непрекъснато променя посоката си, стотиците пожарникари не успяха да овладеят огъня. Вятърът разпалва отново потушени огнища, обясняват властите.

Вече съобщават, че скоро ще е възможно в гасенето да се включат хеликоптери. Горят горски масиви в труднопроходима местност и е почти невъзможно колите на пожарната да достигнат до високите места.

Властите са сигурни, че са взети всички мерки за защита живота на хората.

Прокуратурата започва разследване със съмнение за умишлен палеж.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Кунчев предлага удължаване на епидемичната обстановка с още 2 месеца

реклама Снимка ФБ Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ще предложи удължаване на извънредната обстановка до края на месец ноември. По думите му не се налага въвеждане на нови по-строги мерки. „Това, което очакваме, никак не е оптимистично, по три причини – стартът на училищата, започващата вълна в Южна …

Новини
Проф. Рачев прогнозира температурни летни рекорди в края на септември

реклама Кадър Нова ТВ По всички показатели целият септември е с типично лятно време. И днес в столицата беше много топло. Това каза пред Novini.bg климатологът проф. Георги Рачев. „По отношение на климатологията септември си е есенен месец – слънцето изгрява по-късно, залязва по-рано и само до няколко дни ще …

Новини
1
Асансьор падна в Изчислителния център в Благоевград

реклама Снимка pixabay Ужасяващ инцидент е станал преди малко в Благоевград. Трима души са пострадали при пропадане на асансьор в сградата на Изчислителния център в Благоевград, съобщиха от Областната дирекция на МВР, цитирани от novini.bg. Сигналът е подаден на тел. 112 около 11 часа. В частна болница е транспортирана млада …