fbpx

Голям нефтен разлив край руския курорт Сочи

Новини
външна реклама

Кадър Russian News

Нефтеното петно е на около 800 метра от брега в района на дълбоководен изходен канализационен колектор до руския град Туапсе в Краснодарския край е въведен режим на повишена готовност заради разлива на нефтени продукти в акваторията на Черно море, съобщи оперативният щаб, цитиран от ТАСС, цитиран от БТА.

 

На място се извършват дейности по ликвидиране на последиците от изхвърлянето на нефтопродукти. Работят 75 души и 22 единици техника, 8 от които са плавателни средства.

външна реклама

Открити са няколко нефтени петна и всяко от тях се обработва с абсорбент.

На най-близкия до разлива плаж също се работи по наблюдение на бреговата линия. Заплаха от разпространение на нефтеното петно към плажа няма.

Следствените органи и прокуратурата са започнали проверка по случая, взети са проби с морска вода за установяване на показателите на замърсяването.

Говорителка на междурегионалното следствено управление по транспорта съобщи, че по предварителни данни, на 23 май по радиовръзка е постъпило съобщение от морския буксир за дрейфуващо нефтено петно в югозападно направление в Черно море по посока на морското пристанище Туапсе.

Предварително е установено, че изхвърлянето на съдържащо нефт вещество може да е станало през дълбоководен колектор.

Регионът е популярно място за лятна почивка на руснаците, а Туапсе е разположен северно от курортния град Сочи, отбелязва Ройтерс.

Някои местни жители се оплакаха пред местни медии от остра миризма на химикал и публикуваха в социалните медии кадри, на които се виждат вълнички от тъмна морска вода на брега.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
1
„Барометър“: ГЕРБ ще бие на изборите

външна реклама Кадър видео Нова ТВ „Барометър“, който тотално не позна миналите избори, излезе с ново проучване, което отново дава категорична победа на ГЕРБ. На фона на динамично променяща се обстановка нагласите за гласуване търпят леки промени, но прогнозите отново са за шест-седем партии в следващия парламент и несигурност в …

Новини
Експерт: Единствената ни завършена магистрала „Тракия“ е най-смъртоносна в света

външна реклама Снимка pixabay „Магистрала „Тракия“, единствената завършена магистрала в България, има повече жертви, отколкото жертвите на всички останали магистрали. Няма в целия свят магистрала, в която в рамките на 3 години да загинат 100 човека“, сподели инж. Богдан Милчев от Института за пътна безопасност в студиото на „България сутрин“ …

Новини
Откриха черната кутия на разбилия се МиГ-29

външна реклама Снимка Bulgarian-Air-Force В какво състояние е записващото устройство и може ли да даде информация за това какво точно се е случило ще стане ясно по-късно през деня, когато се очаква служебният военен министър Георги Панайотов да даде брифинг. Това научи NOVA от източници в министерството на отбраната. външна …