Големи благодарности от Лудогорец към Бойко Борисов, разминават се с карантината

Новини

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев обяви, че благодари на премиера Бойко Борисов, който помогнал да бъде избегната „опасността“ футболистите да бъдат поставени под карантина за 14 дни след завръщането си от Милано.

Тази вечер на разградчани им предстои да изиграят реванша от 1/16-финалите на Лига Европа срещу Интер на „Джузепе Меаца“ пред празни трибуни, пише offnews.bg.

Петричев разкри, че клубът е бил помолен да прибере децата, които бяха на лагер край Милано, но те вече бяха прибрани в България рано тази сутрин с правителствения самолет пред Нова тв.

„Разбрах, че децата са прибрани с правителствения самолет. Във вторник получихме молба от Външно министерство да приберем около 24 деца. Те са били в район, където е била някаква ферма в областта Ломбардия. Започнахме подготовка и бяхме в пълна готовност да ги приберем. Но ни се обадиха от правителството, че те ще бъдат прибрани с правителствения самолет, за което благодаря на премиера Бойко Борисов. Защото отборът имаше реална възможност да бъде поставен под карантина за 14 дни и щеше да наруши много неща. В момента играем в сгъстен цикъл и щеше да се обърка първенството. Благодаря за това решение“, каза Петричев.

„След мача веднага се прибираме в България. В крайна сметка философията на Лудогорец е да не се отказваме и да се борим до последно. Сутринта след прибирането ще ни направят пълни изследвания. Засега всичко изглежда спокойно и дано така да продължи. Това, което успяхме да направим и постигнем е да изолираме отбора в Милано. Да нямаме контакт с граждани, които пътуват от летището. Всички необходими мерки от здравните власти бяха взети – маски, дезинфектанти и избягване на докосване на предмети, които могат да бъдат опасни“, каза още Петричев.

Той допълни, че д-р Пантаджиев помага много на отбора.

„Той е специалист с дългогодишен опит във Военомедицинската академия във Варна, така да се каже е от военното ХЕИ. Постоянно е на разположение и ни дава съвети, които изпълняваме. Имаме отделна зала, в която се храним. Няма достъп на други хора. От хотела са ни осигурили всичко необходимо. Пълно е с маски и дезинфектанти. Но забелязах, че хората се разхождат без маски по улиците на Милано. Футболистите на Интер са прекарали почти цялото време в тренировъчната си база, която е в близост до Милано. Нямали са контакт с външни лица. Увериха ни, че са взели всички мерки.“

Те са високобюджетен клуб и с големи цели, няма как да не се погрижат за всичко. Дори ни бяха оставили съвети в съблекалнята, на които пишеше, че маските трябва да се слагат от болни и хора от щаба. По-добре да се вземат свръхмерки, отколкото да разчитаме на случайността, заяви още Петричев.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Днес рожден ден празнува Цветан Цветанов

Цветан Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София.Според някои източници баща му е шофьор в ДС, а майка му е работничка в текстилната промишленост.Цветанов е лекоатлет в ЦСКА и учи в спортното училище, като тренира на стадион „Народна армия“.Отбива военната си служба в обикновено военно поделение. През …

Новини
Ескалира напрежение заради огромните опашки в Бюрата по труда

Има напрежение сред служителите в бюрата по труда в цялата страна, алармира заместник-председателят на Националния синдикат на административните служители „Подкрепа“ Кремена Атанасова. От синдиката настояват да бъдат предприети допълнителни мерки за опазване на живота и здравето на тези служители, които работят ежедневно със стотици безработни, съобщи БНР. Искането е регистрацията …

Новини
Борисов: Изпълнителните директори в Борда на ББР да бъдат незабавно освободени

„Възмутен съм от това, което направи ББР. Министърът на финансите ми каза, че никой с него не е говорил за това. И министърът на икономиката, който е принципал на ББР, също. И съм му наредил изпълнителните директори в Борда да бъдат незабавно освободени. ББР действа като всяка останала банка. Но …