fbpx

Гл. прокурор Иван Гешев: Ще има бум на престъпността като през 90-те

Незабавни статии

кадър bTV

Закриването на специализирания съд и спецпрокуратурата и останалите промени, които ограничават главния прокурор имат цел да смачква най-важните дела срещу организираната престъпност и олигарси. Това заяви гл. прокурор Иван Гешев пред медиите. „Ако това е реформата, аз не разбирам така реформата“, заяви той.

По думите му, тези промени спират дела за убийства, изнасилвания, телефонни измами и ще продължи до размразяването на 3 млрд. лева от средствата на олигархията. Според Гешев „обезкостяването“ и „тричането“ на главния прокурор е ясно в чий интерес се прави.

външна реклама

Иван Гешев прогнозира и бум на престъпността, който може да я върне на нивото на тази през 90-те. Освен това много прокурори ще напуснат или ще бъдат уволнени, коментира той.

Предложените промени в законодателството носят юридическа катастрофа и правен хаос, каза още той. Това се осъзнава от част от народните представители, но те не искат да заемат позиция, която в момента е непопулярна, обясни Гешев.

Главният прокурор каза също, че ако се приеме закриване на специализираните съд и прокуратура, най-вероятно делото на Димитър Желязков – Очите ще отиде в Бургас, на Арабаджиеви в Пловдив, на Бобокови – в Плевен, а на Баневи – в Провадия или във Варна. Гешев каза също, че се прави опит за лустрация на магистрати, която противоречи на българската Конституция и на принципите на ЕС. Той прогнозира и намеса на европейските институции спрямо промяната на законодателството ни.

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

БГ звезди
Разчекнаха Азис след снимката с диджей Дамян

Кадър Азис Фб Азис си навлече гнева на хиляди нашенци след скандалния клип, който качи в мрежата. На него заедно с диджей Дамян разиграват забавна сценка, която напомня испанския сериал „Новите съседи“. външна реклама По едно време заедно с Дамян двамата се озовават в спалнята голи до кръстта. Всичко изглежда …

БГ звезди
Георги Господинов след атентата срещу Салман Рушди: Не можеш да убиеш магьосник

снимка Фейсбук/Georgi Gospodinov Световната литературна общност е покрусена от новината за нападението с нож на британския писател от индийски произход Салман Рушди. Последните данни след атаката, станала по време на лекция в щата Ню Йорк е, че авторът на „Сатанински строфи” е на командно дишане след операция и има опасност …

БГ звезди
Министър Минеков: Ще стана за резил, но ще прося още пари

Кадри bTV,Фейсбук/Nasko Atanasov Служебният министър на културата Велислав Минеков заяви, че е тъжен заради това, че в министерството в последните месеци не се е случвало нищо. Той не хвърли директно вината върху предшественика си Атанас Атанасов, като каза, че вината е по-скоро на хората около него. Минеков, който беше министър …

teknoloji haberlerihaberler

error: Content is protected !!