fbpx

Германия започва тест за безусловен базов доход от 1200 евро

Новини
реклама

Снимка pixabay

Икономисти и активисти в Берлин дадоха ход на проект, обявен за първото по рода си дългосрочно проучване за универсален основен доход в Германия, предаде ДПА, цитирана от „Терминал 3„.

Хората могат да се записват за участие в проекта, в който на 120 души за период от три години ще се изплащат по 1200 евро на месец, обяви Германският институт за икономически изследвания Де И Ве (DIW). Негови партньори в инициативата са асоциацията “Майн грундайнкомен” (Моят основен доход) и учени от института “Макс Планк” и Кьолнския университет.

Предвижда се участниците в проекта да започнат да получават безусловните парични суми, финансирани от частни дарения, от пролетта на идната година.

“Искаме да знаем как влияе на поведението и манталитета и дали основният доход може да помогне за справяне с текущите предизвикателства в нашето общество”, заяви Михаел Бомайер от “Майн грундайнкомен”.

реклама

При представянето на проекта Юрген Шуп от Де И Ве отбеляза, че макар в световен мащаб вече да има проучвания по радикалното предложение, резултатите от тях са ограничени.

“Те са или остарели, не подлежат на обобщаване, или изучават основния доход само за безработните. Затова с това проучване ние сме истински новатори в научната област в Германия”, добави Шуп.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Юношеският национален отбор на България взима играч на ЦСКА

реклама От ЦСКА 1948 се похвалиха с повиквателната на своя футболист Александър Димитров за сборния лагер на юношеския национален отбор на България. Те сториха това в клубния си сайт. Лагерът ще се проведе от 25 януари до 6 февруари в Анталия, Турция, като бранителят ще пътува директно от Алания, където …

Новини
Следващата седмица решават за връщането на учениците в училище

реклама Снимка МОН Ще се решава и на какъв период ще се редуват учениците в училище и на онлайн обучение. „Ако е на повече седмици, повече време ще трябва да стоят останалите в електронна среда. Ако пък е твърде кратко на децата им трябва време за превключване и адаптация. Така …

Новини
Отвара с локум и мента почиства дихателния път като прахосмукачка и изхвърля секрета от дробовете

реклама Снимка pixabay В сезона на вирусите и в условия на пандемия, важно е да се погрижим за подсилване на имунната си система. Но въпреки всички мерки все пак инфекцията може да се появи и да затрудни дишането, както и да се появят и други проблеми, като засилено отделяне на …