fbpx

Германия въведе нови мерки за пристигащи от България

Новини
реклама

Снимка pixabay

Вече цяла България е в списъка с рисковите страни за влизане в Германия, за които има въведени нови мерки за всички, които пристигат от такива региони и държави. Ето какво трябва да знаят пристигащите в Германия, обобщени от Дойче веле.

За кои страни важат новите мерки?

Институтът „Роберт Кох“ изброява като рискови почти всички региони и държави в Европа. Сред тях вече е и Дания. Цяла България също е включена в списъка със страните, обявени за рискови.

Какво предвиждат новите правила?
От 8 ноември важи задължителна 10-дневна карантина за всички, които пристигат в Германия от рискови региони и държави. Карантината може да бъде съкратена, ако след петия ден от пристигането засегнатите покажат негативен PCR Тест. Досега пристигащите от рискови страни бяха длъжни да останат под карантина за 14 дни.

Какви изключения се допускат?

реклама

Това правило не важи за хората, които преминават транзитно през Германия. Те обаче са длъжни да напуснат страната по най-бързия начин. От задължението за карантина са изключени и онези, които са пребивавали по-малко от 24 часа на територията на съседен на Германия рисков регион. По-дълъг престой там без задължение за карантина е позволен на хората, които пътуват до работното си място в съседна държава. Същото важи и за лекари, болногледачи и помощен медицински персонал.

Изключението важи и при посещение на близки роднини, както и на съпруг или партньор, който живее в отделно домакинство. Изключения има и за хората, които транспортират стоки, както и за високопоставени членове на дипломатически и консулски служби, на правителства и парламенти.

Какво се изисква при влизане в Германия?

Всеки, който иска да влезе на територията на Германия, от 8 ноември е длъжен още преди да тръгне на път да се регистрира на сайта www.einreiseanmeldung.de. Новото приложение замества досегашните формуляри в хартиен вид.

„Дигитализацията на регистрациите разтоварва здравните служби. Така те научават бързо и надеждно кой пристига от рискови региони и страни и следва да бъде поставен под карантина“, заяви в тази връзка германският министър на здравеопазването Йенс Шпан. Всеки, който през последните 10 дни е бил в рискова страна или регион, е длъжен да се регистрира на посочения интернет адрес.

 

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Търси се спешно плазма във Варна за баща на две малки деца. Вече изгуби брат си и майка си

реклама „Моля – помогнете на адв. Пламен Велчев да опази втория си син! Не може да съществува толкова мъка ! Познавам и двамата му синове – единият, Герман – на 30 г загуби битката с вируса. Майка му Роси – също! Търси се рековалесцентна плазма от преболедували Ковид-19, за Сава …

Новини
Фон дер Лайен: Първата Covid ваксинация в Европа е възможна до края на годината

реклама Снимка профил туитър Това съобщи председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и че ЕС вече е осигурил около два милиарда дози ваксини срещу коронавирус и че първите граждани от блока ще могат да бъдат ваксинирани преди края на декември. По-рано през деня обаче „Файненшъл таймс“ цитира свои …

Новини
С Ковид почина директорът на начално училище в Омуртаг

реклама Снимка pixabay Още един преподавател и директор на училище мина в статистиката на жертвите на коронавируса. Директорът на Второ начално училище “Васил Левски” в Омуртаг Татяна Петрова е починала от COVID – 19 Днес ще бъде погребението на 60-годишната жена, потвърди началникът на Регионалното управление на образованието /РУО/ Елка …