fbpx

ГЕРБ: До 90 дни неплатен отпуск да се зачита трудов и осигурителен стаж

Новини
реклама

Изображение гугъл мапс

Заради положението около пандемията и това, че много хора са в неплатен отпуск дълго време от управляващата партия ГЕРБ предлагат това да се зачитат за трудов и осигурителен стаж.

Предложението е свързано с идеята хората в неплатен отпуск заради коронакризата да не губят правото си на пенсия или обезщетение за безработица заради прекъсване на стажа. Така работодателите ще могат да ги задържат по-дълго време на работа.
Депутатите предлагат още обезпечителните мерки да не се налагат и действия по принудително изпълнение не се извършват до два месеца след отмяната на извънредната епидемична обстановка върху парични средства, изплатени на работници и служители като компенсации, пише www.velikotarnovo.utre.bg.
На запорни изпълнения не подлежат съобщения върху вземанията на работниците и служителите по изречение първо, включително постъпили по банковите им сметки.

На микро, малки и средни предприятия, които са преустановили дейността си след 1 ноември 2020 г., се предоставят безвъзмездни средства в размер на процент на оборота им без ДДС за същите календарни месеци в рамките на периода от март 2019 г. до 29 февруари 2020 г., за срок до отпадането на съответното ограничение.

За регистрираните микро, малки и средни предприятия, които след 1 януари 2020 г. са възобновили дейност, която е преустановена в изпълнение на заповед на министъра на здравеопазването, безвъзмездните средства са в размер на процент на оборота им без ДДС за предходния месец на месеца, през който е преустановена дейността.
Средствата се предоставят за всеки от месеците до отпадане на преустановяването, като за непълен месец на преустановяване се предоставя сума, пропорционална на дните от месеца.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
В сравнение с преди 10 години: Българите днес ядат по-малко хляб и повече свинско

реклама илюстрация Pixabay Българите днес ядат много по-малко хляб, отколкото преди 10 години, но слагат на трапезата си повече свинско месо, плодове и зеленчуци, показват данни на Националния статистически институт за потреблението на храни и напитки от домакинствата през последното десетилетие, пише Ретро. През 2010 г. сме изяли средно по …

Новини
През нощта започва застудяване, идват дъждове и ветрове

реклама През нощта в по-голямата част от страната облачността вече ще е значителна, в Централна и Източна България ще има валежи от дъжд, на отделни места в Предбалкана и североизточните райони ще е примесен със сняг. Минималните температури ще са м/у минус 2° и +3°, в София около нулата, предаде …

Новини
Алберт Попов не успя да се нареди сред топ 30 в Банско

реклама илюстрация: Pixabay Българският скиор Алберт Попов не успя да се нареди сред топ 30 на състезанията в Банско. Гигантският слалом бе спечелен от хърватин, а Попов не успя да се класира за втория манш, предаде FrogNews. В надпреварата, част от Световната купа по ски алпийски дисциплини, участие взеха едни …